Alexandre (Jean Reno) jest mistrzem kuchni w elitarnej restauracji. Gdy traci swoją kulinarną wenę, zaczyna się dopiero dziać, a właściciel lokalu postanawia zastąpić uznane menu nowym udziwnionym. Mistrz staje przed dylematem: dostosować się czy walczyć o tradycyjne smaki. Ale jest jeszcze ktoś, kto może mu pomóc, Jacky Bonnot (Michael Youn). Co z tego wyjdzie?

Opisy filmu

2 dodaj opis
Marek Jacek
  • Opis dystrybutora

Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot - człowiek, który potrafi ugotować wszystko.

modelka
  • Mój własny opis

Alexandre (Jean Reno) jest mistrzem kuchni w elitarnej restauracji. Gdy traci swoją kulinarną wenę, zaczyna się dopiero dziać, a właściciel lokalu postanawia zastąpić uznane menu nowym udziwnionym. Mistrz staje przed dylematem: dostosować się czy walczyć o tradycyjne smaki. Ale jest jeszcze ktoś, kto może mu pomóc, Jacky Bonnot (Michael Youn). Co z tego wyjdzie?

Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Pozostałe

Proszę czekać…