Skąd tak naprawdę pochodzą kupowane przez nas jaja, nabiał i mięso? Film opowiada o początkach końca hodowli przemysłowej zwierząt. Wyprodukowany z udziałem Natalie Portman i pisarza Jonathana Safrana Foera jest adaptacją jego słynnej książki pod tym samym tytułem. Reżyserowi udało się dostać z ukrytą kamerą do ściśle chronionych zakładów przetwórstwa żywności i pokazać, co dzieje się za ich zamkniętymi drzwiami. Poznajemy historię kilku rolników, którzy świadomie zdecydowali się odrzucić koncepcję hodowli przemysłowej na rzecz powrotu do korzeni. Film ukazuje również konsekwencje hodowli na środowisko i ludzkie zdrowie. Czy czeka nas przyszłość, w której tradycyjne rolnictwo nie jest już wcale odległym wspomnieniem, a możliwą drogą rozwoju dla ludzkości?
Nie mamy jeszcze recenzji do tego filmu, bądź pierwszy i napisz recenzję.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

  • Opisy
  • Recenzje
  • Słowa kluczowe

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…