FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

kto mi to przypomni? :) 7
Timothy

a mianowicie, kto mi przypomni jak wyglądało dawne dodawanie treści? bo pamiętam jak się tu zarejestrowałem (grudzień), dodawanie wyglądało inaczej jak przez tymi zmianami i już tego nie pamietam. przypomni ktoś? _

Tomassh

tez sie nie dawno zastanawialem jak to wygladalo i nie moge sobie przypomniec hehe ;]

Edit. Cos mi sie przypomnialo, ze kiedys nie mozna bylo dodawac wszytskiego na raz, tak jak teraz, tylko wszystko osobno: data premiery, plakat, obsada, rezyserzy, producenci itp.

Spinnaker

Mi coś świta w głowie, i przypuszczam o ile się nie mylę, że można było dodać treść jako:
- pozostałe – daty premier, czas trwania, tytuł
- kraj
- gatunki
- obsada – czyli lista na 50 rubryk, podzielone wszystko na kolumny: Nazwa, zawód [ciekawostka – rozwijana lista z gotowymi zawodami], rola, porządek
- plakat – chyba 3 maksymalnie się dodawało, 150×200 chyba w początkowej fazie

Tak mi się coś przypomina, nie wiem czy dobrze ;))

Timothy

daję głowę, że Anita pamieta doskonale;)

Lucas_B

No i kiedyś każda treść była sprawdzana 2 razy (przez dwóch weryfikatorów).

Lucas_B

> Spinnaker o 2007-08-27 22:54:06 napisał:
>
> dodać treść jako:
> – pozostałe – daty premier, czas trwania, tytuł
> – kraj
> – gatunki
> – obsada – czyli lista na 50 rubryk, podzielone wszystko na kolumny: Nazwa,
> zawód [ciekawostka – rozwijana lista z gotowymi zawodami], rola, porządek
> – plakat – chyba 3 maksymalnie się dodawało, 150×200 chyba w początkowej fazie
było jeszcze:
-dodaj opis
-dodaj recenzję

Elros

Tę obsadę to pamięta się najbardziej… :/ Męczysz się z dodawaniem aktorów w te rubryczki, a nóż już zrobisz jakiegoś byka i co? Cała obsada odrzucana!
Komentarz weryfikatora zwykle brzmiał tak:
"Nie ma jeszcze możliwości odrzucania pojedynczych elementów obsady, dlatego odrzucam całą."
Co ciekawe, te JESZCZE trwało bynajmniej 3, 4 miesiące :D
A jeszcze gorsze było to:, że odrzuconą treść trzeba było ponownie dodać w ten sam sposób co pierwszą, bo nie było możliwości zapisz zmiany itd.
Było można zwariować, naprawdę :]
Ale plusem tego było (takiego systemy dodawania obsad), że po prawej przy tej tabelce widzieliśmy czy dana osoba jest w tej bazie (z zielonym czy żółtym ptaszkiem) oznaczonym przy: fdb.pl i imdb.com, tak więc jeżeli go nie było, no oto klikało się na tą ikonkę z daną stroną (do sprawdzania numerków korzystało się z imdb.com najczęściej) i można było szybko sprawdzić jaki zrobiliśmy błąd, albo czy takiej osoby naprawdę na imdb.com nie ma. Bardzo przydatne! :)

Aha, i dodawanie nowych filmów, strona z tym była prawie taka sama, jednak o wiele mniejsze były te pola z tytułami, rokiem itd.

A zawsze intrygowało mnie jedno: Niektórzy w statystykach z ostatnich 30 dni (czy 60 ;D) mieli Osoby, z np. 40.
Jak to możliwe, skoro niemożliwym było ich dodawanie, tak jak nowy film.
Ale teraz chyba wiem: Za poprawienie nazwiska bądź numerka… ;)
I portretów też nie można było dodawać…

A co do opisu: Nie było limitu ;) Były więc akceptowane opisy 2-3 zdaniowe ;]

I punkty: O wiele mniej się wtedy dostawało:
Za jedną osobę z obsady: 0,5 pkt
Za nowy tytuł: 1 pkt
Za osobę: 1 pkt
Za opis: (chyba) 3 pkt
Za recenzję: (chyba) 10 pkt

PS Oj sporo jeszcze pamiętam, aż się dziwię ;]

nathalie

> Elros Veneanar o 2007-08-28 13:45:29 napisał:
>
> A zawsze intrygowało mnie jedno: Niektórzy w statystykach z ostatnich 30 dni
> (czy 60 ;D) mieli Osoby, z np. 40.
> Jak to możliwe, skoro niemożliwym było ich dodawanie, tak jak nowy film.
> Ale teraz chyba wiem: Za poprawienie nazwiska bądź numerka… ;)

Były jeszcze daty urodzin i śmierci.

Proszę czekać…