HYDE PARK 613 nowy temat
szukaj Kategorie

Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.

Wybory ! 26
Mort_Rainey

Według sondażu telewizji TVN24 partie uzyskały następujące poparcie:

PO: 42,8 proc (220 mandatów)

PiS: 31,1 proc. (155 mandatów)

LiD: 13,0 proc. (52 mandaty)

PSL: 8,8 proc. (32 mandatów)

LPR: 1,6 proc. -Biedaki,zabrakło ich w sejmie :D

Samoobrona: 1,4 proc. – Hehe,to samo :)

Wreszcie koniec prawicy.Kto raduje sie razem ze mną ?:D

Anita_Nowakowska

Trudno powiedzieć czy się raduję ;) Mimo, że głosowałam na zwycięzców, wątpię abyśmy doświadczyli cudu ;) Zbyt wiele pewnie się nie zmieni, ale liczę, że w końcu priorytetem nie będzie korupcja – fakt, należy z nią walczyć, ale wolę słyszeć w wiadomościach inne informacje niż o skorumpowanych politykach opozycji.

Ronaldinho

Głosowałem na PiS. Więc z wyniku za bardzo nie jestem zadowolony, aczkolwiek moim marzeniem było, że jeżeli w tych wyborach wygra obojętnie czy PiS czy PO, to żeby ta patria miała wreszcie jako pierwsza po 89’ większość. Według mnie w tej chwili jeżeli Tusk zostanie premierem, nie zostanie w przyszłości prezydentem, za dużo obiecał przez co będzie niepopularnym premierem. Cieszy mnie natomiast mały wynik LiDu, mniejszy niż w sondażach, które dawały średnio po 16%. Moja mała nadzieja wobec Platformy to zmiana konstytucji w porozumieniu z PiS i przeprowadzenie lustracji (i dekomunizacji), wobec której już Olejniczak wyraził obawę. Trochę się zmieni w polityce, bo będą o wiele mniejsze ataki medialne na rząd i jak dobrze pójdzie brak kłótni koalicyjnych.

denirek

każdy, kto jest u władzy to złodziej. głosowałem na LiD. dobranoc

BigGiantHead

I dobrze, w końcu koniec tego bagna, ciągłego straszenia teczkami, mitycznym układem i wyciągania haków na innych. Koniec motta "Tydzień bez wyciągania brudów tygodniem straconym". A mnie g obchodzi, co ktoś robił 30 lat temu i co robił czyjś dziadek, bo żyjemy w roku 2007, a nie w PRL.

Agnieszka_Chmielewska_Mulka

Ja nie poszłam na wybory, ponieważ nie było (moim zdaniem) dobrego kandydata, a nie chciałam wybierać pomiędzy złem a złem. Mam jedynie nadzieję, że w Polsce będzie się nam wszystkim lepiej i dostatniej żyło i że przyszły Premier okaże się dobrym przywódcą, a zarazem i gospodarzem. Trzeba mieć nadzieję :)

WielkiBialyKrolik

Mort Rainey gratuluje orientacji w polityce. Ciekawe co by powiedział Pan Donald Tusk na stwierdzenie, ze posłowie i senatorzy z PO nie należą do ugrupowania prawicowego. Wcześniej i teraz też głosowałam na PIS. Obawiam się rządów PO.

Ronaldinho

PO to partia prawicowa-liberalna, PiS to prawicowa-konserwatywna, na tym polega różnica.

Według mnie PO zrobiło wszystko, aby dojść do władzy, udało im się, skutecznie. I teraz jest taki haczyk, wszyscy rzucili się na Platformę w imię wyższych zarobków, lepszej gospodarki itp Niestety nawet jeżeli Tusk chciałby to zrealizować, miałby chęci, umiejętności do tego, to jest to plan na jakieś 12 lat. A najśmieszniejsze jest to, że podatek liniowy jest już martwy, bo nie zgadza się na niego PSL, ba, nawet LiD. Tylko dziwi mnie fakt, sorry, że tak to nazwę, ale "głupoty" młodych, ten symbol zwycięstwa Platformy. Większość z nich nawet nie ma pojęcia o życiu politycznym, a głosują bo inni tak głosują. W Polsce powstał taki nurt "byleby nie na PiS", którego konsekwencją będzie przerwanie pewnej już rozpoczętej naprawy państwa. Z innej beczki: nie wiem jak to możliwe, ale w dzisiejszej gazecie zagranicznej jakieś z UE, nie pamiętam, której, Polska za rządów PiSu została nazwana "Stalingradem Kaczyńskiego" – czyżby czkawka wywiadów znanych polityków polskich w zagranicznej prasie?.

Martwi mnie frekwencja, co prawda uznaję się ją za wysoką w tej chwili, ale to tylko połowa Polaków miała chęć zadecydować o losie Polski. A niechodzenie na wybory, nawet jak się uważa, że nie ma dobrego kandydata/partii, jest nieprawidłowe, lepiej pójść i oddać nieważny głos, chociażby po to, aby zaznaczyć, że nie ma się demokracji w czterech literach.

BigGiantHead

> Ronaldinho o 2007-10-22 21:06:23 napisał:
>
>Według mnie PO zrobiło wszystko, aby dojść do władzy, udało im się, skutecznie. I teraz jest taki haczyk, wszyscy rzucili się na Platformę w imię wyższych zarobków, lepszej gospodarki itp Niestety nawet jeżeli Tusk chciałby to zrealizować, miałby chęci, umiejętności do tego, to jest to plan na jakieś 12 lat.

To chyba lepiej nie marnować czasu i zacząć jak najszybciej?

>
> Z innej beczki: nie wiem jak to możliwe, ale w dzisiejszej gazecie
> zagranicznej jakieś z UE, nie pamiętam, której, Polska za rządów PiSu
> została nazwana "Stalingradem Kaczyńskiego" – czyżby czkawka wywiadów
> znanych polityków polskich w zagranicznej prasie?.

I tak się rodzą ochoczo podchwytywane plotki. Nie Polska za rządów, tylko przegrana w wyborach i nie było tu ani grama złośliwości.

> Martwi mnie frekwencja, co prawda uznaję się ją za wysoką w tej chwili, ale
> to tylko połowa Polaków miała chęć zadecydować o losie Polski. A
> niechodzenie na wybory, nawet jak się uważa, że nie ma dobrego
> kandydata/partii, jest nieprawidłowe, lepiej pójść i oddać nieważny głos,
> chociażby po to, aby zaznaczyć, że nie ma się demokracji w czterech
> literach.

A pan Kurski ma na ten temat inne zdanie i wolałby, żeby frekwencja była niższa.

Spinnaker

>
> PO to partia prawicowa-liberalna, PiS to prawicowa-konserwatywna, na tym polega
> różnica.
> Według mnie PO zrobiło wszystko, aby dojść do władzy, udało im się,
> skutecznie. I teraz jest taki haczyk, wszyscy rzucili się na Platformę w imię
> wyższych zarobków, lepszej gospodarki itp Niestety nawet jeżeli Tusk
> chciałby to zrealizować, miałby chęci, umiejętności do tego, to jest to
> plan na jakieś 12 lat. A najśmieszniejsze jest to, że podatek liniowy jest
> już martwy, bo nie zgadza się na niego PSL, ba, nawet LiD. Tylko dziwi mnie
> fakt, sorry, że tak to nazwę, ale "głupoty" młodych, ten symbol zwycięstwa
> Platformy. Większość z nich nawet nie ma pojęcia o życiu politycznym, a
> głosują bo inni tak głosują. W Polsce powstał taki nurt "byleby nie na
> PiS", którego konsekwencją będzie przerwanie pewnej już rozpoczętej naprawy
> państwa. Z innej beczki: nie wiem jak to możliwe, ale w dzisiejszej gazecie
> zagranicznej jakieś z UE, nie pamiętam, której, Polska za rządów PiSu
> została nazwana "Stalingradem Kaczyńskiego" – czyżby czkawka wywiadów
> znanych polityków polskich w zagranicznej prasie?.
> Martwi mnie frekwencja, co prawda uznaję się ją za wysoką w tej chwili, ale
> to tylko połowa Polaków miała chęć zadecydować o losie Polski. A
> niechodzenie na wybory, nawet jak się uważa, że nie ma dobrego
> kandydata/partii, jest nieprawidłowe, lepiej pójść i oddać nieważny głos,
> chociażby po to, aby zaznaczyć, że nie ma się demokracji w czterech
> literach.

Z polityką jest jak z gustami – nie dyskutuje się… ;)
Ale szczerze mówiąc, ja mam już dość rządów tych bliźniaków, tylko się za nich wstydzić… ;/ Żeby premier/prezydent [nie pamiętam już który] nie znał słów hymnu narodowego?! Coś tu jest nie tak, nie mówiąc o innych wpadkach, a wczorajsza wypowiedź w TVNie tuż po podaniu wyników że PiS walczyło z całym frontem [media, gazety, telewizje], wszyscy przeciwko im…no sorry, ale jeśli tak się psuje w kraju że ma się tylu wrogów, no to trzeba być przygotowanym że kiedyś się to skończy…
Reasumując bardzo cieszę się z takich wyników :)

Anita_Nowakowska

Heh, może i dobrze byłoby aby Ronald miał rację, ale znam kilka osób, które głosowały na PO i wcale nie z wymienionych wyżej powódek. Uważam (inni mi znani także), że PIS nie spisał sie – rządzenie państwem nie ogranicza się na rządzeniu CBA.

Głównym celem głosujących na PO było odsunięcie PISu od władzy i rzeczywiście, zrobiliśmy to skutecznie. Czy będzie lepiej? Kto wie. Fajnie byłoby gdyby ziściły się obietnice PO, ale każdy wie jak to z obietnicami przedwyborczymi bywa i to niezależnie od tego kto je składa.

Ps. w ubiegłym roku głosowałam na osobę – tak się złożyło, że była z PISu. W tym roku zdecydowałam, że gdzieś mam persony – głosuję na partie. Ostatnio wybrana osoba jak i partia rządząca mnie zawiodły, a dodam, że nie oczekuje od "mojego" posła, aby wybudował w moim mieście lotnisko (pospieszne się zatrzymują ;) choć stacja odstrasza ;) ). Miał być po prostu dobrym człowiekiem (czyli takim, za jakiego był uważany przed wyborami), który jest posłem. Niestety w oczach osób będących w jego bliskim otoczeniu, zmienił się.

WielkiBialyKrolik

Ehh Polsko znowu będą Tobą kupczyć jak tanią prostytutką. Ludzie myślą, że skoro głosowali na PO to są mądrzy bo przecież na PIS głosują tylko babcie, dziadkowie i ludzie ze wsi. Papierowa inteligencja.

Spinnaker

hehe, ja przecież nie powiedziałem że to są główne pobudki dla których nie warto było głosować na PiS… ;) Ale wiem że takie incydenty miały miejsce, i w moich oczach troszkę dyskredytują kandydata który uważa że jest super mądry, będzie rządził krajem niemal poprzez aparat szpiegowski, policję i inne służby…To chyba nie o to chodzi…Polska to wolny kraj, jesteśmy w Europie, a były rząd próbował wmówić że jesteśmy jak kiedyś przedmurzem [nie wiem czy to tak się odmienia ;) ] Europy i chronimy chrześcijaństwa itd…

Co do tej inteligencji, to nie zgodzę się z Tobą króliczku ;)) Moja babcia nie głosowała na PiS :P hehe i wcale nie jest głupia…Ja nie uważam się za mądrego, ale sądzę że w obecnej sytuacji, PO jest lepsza od PiSu…

WielkiBialyKrolik

Ehh, ja mam czyste ręce, ciekawe co za jakiś czas powie o swoich rękach elektorat PO.

Ronaldinho

> BigGiantHead o 2007-10-22 21:14:43 napisał:
>
> To chyba lepiej nie marnować czasu i zacząć jak najszybciej?

Pewnie, że lepiej zacząć jak najszybciej, tylko takie zmiany są możliwe niestety przy większości jednej partii, bo jak już wspomniałem np PSL wyklucza podatek liniowy, na którym bazuje PO. Powiedzieli, że znacznie podwyższą płace budżetówce, tylko na to potrzeba kilkanaście mld złotych i jak narazie nie widzę sposobu, aby móc to zrealizować to w jakieś 2 lata nie sprowadzając na dno budżetu z dużym deficytem.

>
> I tak się rodzą ochoczo podchwytywane plotki. Nie Polska za rządów, tylko
> przegrana w wyborach i nie było tu ani grama złośliwości.

No dobra dam przykład z polski: "zagrożona demokracja", "zagrożona wolność mediów" (by Tomasz Lis) – hasła dla mnie absurdalne, demagogiczne.

>
> A pan Kurski ma na ten temat inne zdanie i wolałby, żeby frekwencja była niższa.

W tym kontekście właśnie chodziło o wybór młodych, nieświadomych politycznie, ale taki urok demokracji :)

> Spinnaker o 2007-10-22 21:19:59 napisał:
>
> Z polityką jest jak z gustami – nie dyskutuje się… ;)
> Ale szczerze mówiąc, ja mam już dość rządów tych bliźniaków, tylko się
> za nich wstydzić… ;/ Żeby premier/prezydent [nie pamiętam już który] nie
> znał słów hymnu narodowego?! Coś tu jest nie tak, nie mówiąc o innych
> wpadkach, a wczorajsza wypowiedź w TVNie tuż po podaniu wyników że PiS
> walczyło z całym frontem [media, gazety, telewizje], wszyscy przeciwko im…no
> sorry, ale jeśli tak się psuje w kraju że ma się tylu wrogów, no to trzeba
> być przygotowanym że kiedyś się to skończy…
> Reasumując bardzo cieszę się z takich wyników :)

W dużej mierze te ataki, o których premier mówił, są związane z lustracją. Polecam film "Nocna zmiana" (1995), po obejrzeniu możesz się przekonać jaki jest opór wobec powiedzenia ludziom prawdy, kto donosił, takie osoby powinny wycofać się z życia publicznego – brzmi dziwnie? Ale dlaczego we wszystkich krajach pokomunistycznych lustracja została zrobiona od razu i są kraje czyste, żadnych wojen teczkami itp, wystarczy ustawa lustracyjna.

> Anita Nowakowska o 2007-10-22 21:30:19 napisał:
>
> Heh, może i dobrze byłoby aby Ronald miał rację, ale znam kilka osób,
> które głosowały na PO i wcale nie z wymienionych wyżej powódek. Uważam
> (inni mi znani także), że PIS nie spisał sie – rządzenie państwem nie
> ogranicza się na rządzeniu CBA.

Na pewno rządzą lepiej niż w latach 2001-2005, lecz i to jest poddawane przez wątpliwość, co jest zasługą przede wszystkim Wyborczej.

> Anita Nowakowska o 2007-10-22 21:30:19 napisał:
>
> Głównym celem głosujących na PO było odsunięcie PISu od władzy i
> rzeczywiście, zrobiliśmy to skutecznie. Czy będzie lepiej? Kto wie. Fajnie
> byłoby gdyby ziściły się obietnice PO, ale każdy wie jak to z obietnicami
> przedwyborczymi bywa i to niezależnie od tego kto je składa.

Wiesz, ja też mogę zacząć krzyczeć: "wybierzcie mnie, obniżę podatki, będzie Irlandia II". Trudno trochę mówić w sytuacjo Tuska o Irlandii, nie wiedząc jakie są tam podatki. Polska tak jakby rozwija się od 89’, a Irlandia i Wlk. Brytania od 45’ i na tym polega różnica. Dużo osób dało się nabrać, słyszałem wypowiedzi tych co pracują na Wyspach, że "ooo, to chyba będzie można zaraz (2 lata) do kraju, bo będzie tak jak tutaj".

> Ps. w ubiegłym roku głosowałam na osobę – tak się złożyło, że była z
> PISu. W tym roku zdecydowałam, że gdzieś mam persony – głosuję na partie.
> Ostatnio wybrana osoba jak i partia rządząca mnie zawiodły, a dodam, że nie
> oczekuje od "mojego" posła, aby wybudował w moim mieście lotnisko (pospieszne
> się zatrzymują ;) choć stacja odstrasza ;) ). Miał być po prostu dobrym
> człowiekiem (czyli takim, za jakiego był uważany przed wyborami), który jest
> posłem. Niestety w oczach osób będących w jego bliskim otoczeniu, zmienił
> się.

Ja wybrałem ludzi sprawdzonych – Aleksandra Szczygło na posła i Jerzego Szmita do senatu, lecz ten się prawdopodobnie nie dostał, a jest jednym z tych, którzy najwięcej zrobili dla mojego regionu

> WielkiBialyKrolik o 2007-10-22 21:39:10 napisał:
>
> Ehh Polsko znowu będą Tobą kupczyć jak tanią prostytutką. Ludzie myślą,
> że skoro głosowali na PO to są mądrzy bo przecież na PIS głosują tylko
> babcie, dziadkowie i ludzie ze wsi. Papierowa inteligencja.

To była interpretacja mojego kolegi, mówił, że głosuję na PO, bo na PiS głosują tylko "staruchy i ćwierćinteligenty". Tak to jest, że jak się powie, że się głosuję na PiS to się innym zbiera na śmiech i gniew, tyle, że jak pójdzie się w drugą stronę, dlaczego oni na PO, to ci nie mają argumentów.

No nic narazie zostaje czekać na formowanie koalicji i jej warunki, będzie ciekawie.

P.S. Dziś rano w TV dobry tekst pewnego socjologa usłyszałem: "PiS obgryzł przystawki… do kości" :), a drugi: "Cała Polska powinna wysłać kwiaty premierowi, za to, że mamy parlament bez Leppera i Giertycha" :)

Ronaldinho

No dobra taka dyskusja może się toczyć bez końca, przejdę na temat polityczno-filmowy. Pytanie do zwolenników obojętnie jakiej partii: Co sądzicie o tych spotach, czyż nie są genialne?

1. http://www.youtube.com/watch?v=TvdDEdtq8EU
2. http://www.youtube.com/watch?v=suivTn9J7GE (pojazd po hasłach PO, cały spot w "salonie" na jednym ujęciu :)
3. http://www.youtube.com/watch?v=8Tqq3A4PSA0 (odpowiedź PO)
4. http://www.youtube.com/watch?v=cMvDzPugmww (odpowiedź PiS-u na ten spot 3, dla niezorientowanych motyw kota Sylwestra pochodzi z tej reklamówki z lipca tego roku bodajże – http://www.youtube.com/watch?v=IJ3PzK8P71I)
5. http://www.youtube.com/watch?v=8eNK-waZPdI

Adam Bielan i Michał Kamiński mają talent :)

Spinnaker

Wg mnie, nie są genialne… Poza tym, gdy się nie ma pomysłu na spot reklamowy, oczernia się przeciwnika bo tak jest najprościej i właśnie myśli się że wyborcy to 'kupią'… Dla niezorientowanych chodzi mi o spoty PiSu… ;]

WielkiBialyKrolik

Ehh

Proszę poprawić następujące błędy:

• Treść jest zbyt krótka, mimimalna liczba znaków to 10

Ronaldinho

> Spinnaker o 2007-10-22 22:50:59 napisał:
>
> Poza tym, gdy się nie ma pomysłu na spot
> reklamowy, oczernia się przeciwnika bo tak jest najprościej i właśnie myśli
> się że wyborcy to 'kupią'…

Trafiłeś w same sedno, bo przed spotem oznaczonym "1." powstało ze strony PiSu kilka innych:
http://www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00098.wmv
http://www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00099.wmv
http://www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00100.wmv
http://www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00103.wmv
http://www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00146.wmv

Spot "2." z hasłami PO jest odpowiedzią na dosłowne oczernianie PiSu przez Platformę bilbordami czarno-białymi ze słowami "Zasady PiS": agresja, oszczerstwa i pogarda, więcej tutaj http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kampania_wyborcza_wystartowala_juz_w_krakowie_42048.html Jak widzisz przy tym linku masz datę 7 września, czyli billboardy pojawiły się trochę wcześniej, pierwszy spot "Mordo ty moja" pojawił się 15 września, a "2. – Salon" 24 września.

:)

BigGiantHead

> Ronaldinho o 2007-10-22 22:28:36 napisał:
>
> No dobra dam przykład z polski: "zagrożona demokracja", "zagrożona wolność
> mediów" (by Tomasz Lis) – hasła dla mnie absurdalne, demagogiczne.

Obie strony po równo waliły tekstami demagogicznymi.

> W tym kontekście właśnie chodziło o wybór młodych, nieświadomych
> politycznie, ale taki urok demokracji :)

Dokładnie, urok demokracji. Nie można jednocześnie prowadzić polityki PiS skłócania wszystkich ze wszystkimi i jednocześnie liczyć, że wszyscy ludzie będą się tym pasjonować. Większość to po prostu brzydzi.

> W dużej mierze te ataki, o których premier mówił, są związane z
> lustracją. Polecam film "Nocna zmiana" (1995), po obejrzeniu możesz się
> przekonać jaki jest opór wobec powiedzenia ludziom prawdy, kto donosił, takie
> osoby powinny wycofać się z życia publicznego – brzmi dziwnie?

A ja ten film nazywam propagandą. Polecam akapit "Kontrowersje", gdyż jest tam większość tego, co mogę zarzucić temu filmowi. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nocna_zmiana_(dokument)

> Wiesz, ja też mogę zacząć krzyczeć: "wybierzcie mnie, obniżę podatki,
> będzie Irlandia II". Trudno trochę mówić w sytuacjo Tuska o Irlandii, nie
> wiedząc jakie są tam podatki. Polska tak jakby rozwija się od 89’, a Irlandia
> i Wlk. Brytania od 45’ i na tym polega różnica. Dużo osób dało się
> nabrać, słyszałem wypowiedzi tych co pracują na Wyspach, że "ooo, to chyba
> będzie można zaraz (2 lata) do kraju, bo będzie tak jak tutaj".

Tyle, że to właśnie PiS wygrał ostatnie wybory takimi obiecankami. Platforma miała konkretny, kilkusetstronicowy program, dostępny m.in. w internecie (do tej pory zresztą). Tyle, że większość woli posłuchać "programu w pigułce", gdzie właśnie dla nich są rzucane tego typu hasła. Z tym całym programem PO to w ogóle są jaja. Program dostępny od ostatnich wyborów w internecie, a PiS w obecnej kampanii wyborczej jednocześnie twierdziło, że PO żadnego programu nie ma, a często jeszcze na tej samej konferencji straszyło "kwiatkami" z tegoż programu.

> Ja wybrałem ludzi sprawdzonych – Aleksandra Szczygło na posła

A ten to niby w czym się sprawdził, że tak zapytam?

> To była interpretacja mojego kolegi, mówił, że głosuję na PO, bo na PiS
> głosują tylko "staruchy i ćwierćinteligenty". Tak to jest, że jak się
> powie, że się głosuję na PiS to się innym zbiera na śmiech i gniew, tyle,
> że jak pójdzie się w drugą stronę, dlaczego oni na PO, to ci nie mają
> argumentów.

Generalizacja podobna do tej, że na PO głosują same łatwowierne pseudowykształciuchy.

Co do spotów, to to się właśnie nazywa demagogia. I kłamstwa o tym, jakie to wściekłe ataki opozycja przepuszcza na rząd, podczas gdy to każdy spot PiS był atakiem na opozycję i to w najgorszym stylu. W tym pierwszym aż przedobrzyli chcąc pokazać, że były rząd brał i obecna opozycja bierze, tylko zapomnieli zmienić czas akcji i wyszło, że wszyscy brali równo, więc i sam PiS. Co do sugestii o chęci zlikwidowania Ziobry i Kaczyńskiego = zupełnie bez komentarza. Swoją drogą gdzie te rozliczenia afer SLD? PiS miał przez dwa lata cały aparat państwa i jakoś nie widzę rozwiązanych spraw. Jedyne ujawnione akcje zakończyły się kompromitacją.

PiS przegrał nie walką z korupcją, ale ciągłym obrażaniem ludzi. "Kto nie z nami, ten ZOMO", "Ci, co nie głosują na PiS, bronią układu", "są za korupcją" itd., etc. Przegrał niszczeniem ludzi uważanych za autorytety. W tej chwili tylko kierownictwo PiSu to bohaterowie, reszta to albo komuchy, albo zdrajcy. I najgorsze jest to, że to trwało i trwa nadal. Przykłady chociażby z wczoraj, kiedy to pewna działaczka PiSu zawiedziona wynikami na wieczorze wyborczym głosiła: "Warszawa to hołota. Prawdziwej Warszawy już nie ma. Zginęła w Katyniu i Charkowie". Również z wczoraj, kiedy to nowowybrany senator PiS z Warszawy Romaszewski w studiu TVN24 stwierdził, że "Wybory pokazały, że Polska nie jest czysta" i po chwili przyznał, że ludzie nie głosujący na PiS są za korupcją.

To jest powód, dla którego była tak wielka antypisowska mobilizacja.

Spinnaker

Popieram Cię BigGiantHead w całej rozciągłości :)

WielkiBialyKrolik

Zawsze dziwiło mnie to, ze elektorat PO zarzucał agresje elektoratowi PIS, ja powiem tyle : jeszcze nigdy nie widziałam takiej nienawiści skierowanej przez sympatyków jednej partii do drugiej. Czasami az nie mogłam uwierzyć czytajac komentarze na forach, prawie wszyscy moi znajomi naleza do elektoratu PO, gdy dowiadywali się, że jestem za PIS`em to robili takie oczy -→ O,O bo moja osoba nie pasuje do wizerunku fana PIS`u, wielu z nich było oburzonych (na moich oczach zamieniali się w klony tych pieniaczy) i próbowało mnie różnymi argumentami przekonac do swoich racji az czasami wstydziłam sie za nich, ze tak dali omamic sie mediom i wykazuja takie skrajne poglady. Nie jestem za PO bo zwyczajnie im nie ufam ale nie mam w sobie tyle nienawisci do Donalda Tuska ani reszty jego kolegów i kolezanek z klubu. Nigdy nie zdarzyło mi sie kogos wyzywac z tego powodu, prawda jest taka, ze znam osobiscie ludzi, którzy nie mówili na kogo głosowali bo bali sie, ze zostana zmieszani z błotem i uznani za debili. Mam wielki żal do PO, ze nie zgodzili sie na koalicje z PIS`em, widocznie nie zalezało im na tym by w Polsce było dobrze, ambicja Donalda Tuska nie pozwoliła mu spojrzec trzezwo na sytuacje. Ja pytam :od kiedy to pokonany rozdaje karty? Donald Tusk pokazał najgorsze cechy Kaszuba, kto jest z Pomorza to wie o czym mówie, naprawde staram sie byc daleka od stereotypów ale w tym przypadku nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Te Wybory były potrzebne po to by uświadomić ludziom, że złoto, o którym śnili to po prostu tombak. Szkoda mi jedynie Polski.

WielkiBialyKrolik

Taa, dzis strajkuja nauczyciele ciekawe kto bedzie nastepny. Dobry wujek Tusk pogłaszcze po główkach i przyzna im podwyzki i dlaczego miałby tego nie zrobić przeciez przez dwa lata pobierał nauki na Kursie Czarodzieja. Podobno w więzieniach PIS nie przekroczył progu wyborczego, za to PO osiągnęło wynik ponad 70 %, przeciez wiadomo PIS=Państwo Policyjne :)

WielkiBialyKrolik

Twoja wypowiedz jest adresowana zdaje się do Lecha Kaczyńskiego przede wszystkim, myślisz, ze to przeczyta? :)

Ps. Teraz się cieszysz, porozmawiamy za rok :)

Asmodeusz

czym wy sie ludzie podniecacie, nie warzne kto wygra szary obywatel i tak bedzie płacił na to wszytko, i pewnie zaraz odezwą się zwolennicy PO że ta partia wszystko zmieni na lepsze, i z tym się zgodze na lepsze dla siebie i rodziny, nie to że inni jacys lepsi są

marog6

Partia zwycięska może kreować wiele rzeczy w państwie. Jeśli ma odwagę może także przeprowadzać reformy, które są obecnie bardzo ważne. Niestety tego Platformie brakuje. Wiadomo prezydent wszystko zawetuje, ale nie robiąc nic przerzucają winę na swoje barki!!

Byłem zwolennikiem Platformy, ale brak reform bardzo mnie do niej zniechęcił i na Tuska w wyborach prezydenckich nie zagłosuje. Chyba, że wejdzie do drugiej tury z Kaczyńskim.

mysza_007

hehe…..ciężki temat……no ja też jestem zdania , że platforma w końcu zapłaci za to , że jej rządy sprowadzają się tylko do próby zwycięstwa w następnych wyborach , rządy takie na przetrzymanie , ale co dalej…..??

Proszę czekać…