Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Bez kitu weryfikatorzy sa niezli skonczyl sie miesiac maj a tu co widze?Obsada do Stargate SG1 z dnia 2006-05-05 nadal czeka w kolejce do weryfikaci teraz rozumnie dlaczego niema zadnych statystyk dotyczacych tego kto dodal najwiecej tresci/zdobyl najwiecej punktow w danym miesiacu skoro weryfikatorzy przez 25 dni niesa w stanie zatwierdzic lub odrzucic dodane tresci i mimo tego prowadzi sie dla nich konkurs z nagrodami wspaniale.Miesiac maj za nami licznik punktow wyzerowany a mi nadal czeka 4 strony tresci z miesiaca maja w jaki sposob zostana dodane punkty po weryfikacij?Teraz w sumie malo mnie to juz obchodzi prawda jest taka ze weryfikatorzy ze wzgledu na wyzej wymieniony konkurs rzucaja sie na tresci typu:plakaty,gatunki itp jak sępy na mięso ze wzgledu na to ze latwo je zweryfikowac i dostac za przeproszeniem pieprzone punktu do statystyk(tym samym byc blizej znopwu za przeproszeniem pieprzonego filmu na dvd jedynym weryfikatorem do ktorego nie moge miec zastrzezen jest pan grzybek ktory swojego czasu siedzial kilka dni i jako jedyny zatwierdzal nowe filmy(chyba zal mu sie zrobilo dodajacych)Skoro weryfikatorzy w ciagu miesiaca nie zdazyli to moze lepjej zrobcie konkurs dla tych ktorzy dodaja?
Edycja:
Lepjej nie zabierajcie panom weryfikatorom konkursu bo wtedy nawet plakatów nie bedzie mial kto zatwierdzac.
Wiesz jak to jest z obsadami? Weryfikacja gatunków zajmuje mi średnio 10-15 sekund. Tak samo plakaty. A obsada wiesz jakie to męczarnie i ile czasu leci dzisiaj sprawdziłem 3 obsady i już ponad pół godziny w plecy. A pytasz dlaczego? Długa na kilometr obsada a tu jeszcze trzeba sprawdzić czy odtwarzane role się zgadzają, czy użytkownik nie zrobił błędów w nazwisku czy w numerkach. Wyobraz sobie że takie sprawdzanie obsady(jednej tylko obsady) Trwa tyle co sprawdzenie 20 czy 30 treści z plakatami gatunkami itp. I ty sobie wyobrażasz że niby ile obsad sprawdzę? 10-20 dziennie. Wiesz ile czasu by to zajęło? Czasem się zastanów zanim coś napiszesz. Weryfikatorów jest około 15 a wiesz ile obsad czeka na sprawdzenie? 3344 obsady. I dochodzi ich kilkanaście conajmniej dziennie.
Kilka dni temu zostali przyjęci nowi weryfikatorzy, w tej chwili jest ich około 20 (w zakładkach mam 19, ale chyba kogoś przegapiłem).
srebrny wyluzuj trochę, my tu nie jesteśmy na pełnym etacie i weryfikujemy kiedy możemy, w wolnym czasie (a teraz jest w dodatku okres sesji, więc też nie wszyscy mają czas). Najeżdżasz na weryfikatorów, że zależy im tylko na punktach, a sam się tak zachowujesz. Punkty z czekających obsad Ci nie przepadną, zostaną zaliczone w miesiącu, w którym zostały zweryfikowane.
Myślę, że w tej chwili ilość weryfikatorów jest dość optymalna (chociaż oczywiście nie ode mnie to zależy :P). Jedynie nowe filmy, obsady i pozostałe mają opóźnienia, ale widzę, że już za kilka dni tylko obsady powinny być opóźnione, a wtedy z musu i tymi zajmie się więcej osób :].
Taa, od czwartku właściwie tylko obsady przerzucam… Tylko punktów coś ubogo ;)
Po jednej obsadzie dziennie…
3414 oczekujących obsad / (19 weryfikatorów x 1 obsada dziennie) = 180 dni ;). Oczywiście zakładając, że nikomu się nie będzie chciało dodawać obsad, co jest założeniem skrajnie błędnym. Biorąc pod uwagę przyrost jakieś 100 obsad dziennie (wczoraj wieczorem chyba było 3320), czas weryfikacji obsady dąży do nieskończoności :D. Tak trzymać :>.
Proszę czekać…