Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.
4 czerwca odbyły się Golden Trailer Awards 2009 (do tej pory nie wiedziałem, że coś takiego istnieje ;)). Jak sama nazwa wskazuje są to nagrody za trailery. Bardzo dobrze, że takie coś powstało, bo jakiś czas temu zauważyłem jak 'wielką sztuką' jest zrobienie naprawdę dobrego zwiastuna: trzeba dopasować idealnie ścieżkę dźwiękową, wstawić odpowiednie sceny z filmu itp. Dzięki temu nawet najbardziej kiczowate filmy, mogą zainteresować, z filmu akcji/sci-fi można zrobić komedię romantyczną, a z naprawdę dobrego filmu może wyjść nic nie warte widowisko. Wiele od tego zależy.
Wobec tego tutaj moje pytanie się rodzi, abyście podali zwiastuny, które zrobiły na Was ogromne wrażenie. Nie muszą to być trailery ani do filmów nieznanych/niekomercyjnych/niezależnych, ani do tych dobrych. Po prostu, aby same w sobie miały to coś :)
http://www.youtube.com/watch?v=B-Ka8DnUVEQ
troszkę z innej beczki – Watchmen & WALL-E MIX – genialnie oddaje to, o czym wspomniałeś.
Tym bardziej polecam, iż nie wyszedł on ze studia, a z ręki fana :-)
Proszę czekać…