FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

problem z weryfikującymi 10
Asmodeusz

weryfikator kaskader odrzuca mi pozostałą ekipę co smieszniejsze równierz z zawodu kaskaderów, że niby nie ma takiego zawodu, a na imdb jak wół napisali stunt, i wszystko było by oki gdyby inni weryfikujący terz odrzucali taki zapis a jednak przyjmują, więc pytam o co chodzi

Elros

> derik1984 o 2009-07-06 09:49 napisał:
> weryfikator kaskader odrzuca mi pozostałą ekipę co smieszniejsze równierz z
> zawodu kaskaderów, że niby nie ma takiego zawodu, a na imdb jak wół napisali
> stunt, i wszystko było by oki gdyby inni weryfikujący terz odrzucali taki zapis
> a jednak przyjmują, więc pytam o co chodzi

http://fdb.pl/update/337804
http://www.imdb.com/title/tt0077414/fullcredits#cast
czytanie uwag weryfikatora nie zaszkodzi. :) stunt rider to nie kaskader, to zawód, którego na liście w zapisie FAQ nie ma, którego więc nie dodajemy.

kaskader

Zgodnie z zapisami FAQ:

1. aranżer (tłum. stunt arranger)
  2. kaskader (tłum. stunt, stunt performer)
  3. kaskader dublujący (tłum. stunt double)
  4. kierowca (tłum. stunt driver)
  5. kierowca precyzyjny (tłum. precision driver)
  6. koordynator kaskaderów (tłum. stunt coordinator)
  7. pilot helikoptera (tłum. helicopter pilot)
  8. układacz (tłum. stunt rigger)

Nie ma tu atrybutu stunt rider dlatego też odrzuciłem treść.

Nie można dodawać osób ze stron trzecich, które nie są potwierdzone (zweryfikowane) oraz atrybutów, które nie znajdują się na liście.

Asmodeusz

dobra przyznaje i przepraszam już więcej nie bede

caryca84

Derik – pisze się "również". Nie kalecz własnego języka.

Asmodeusz

oj ludzie ale wy sie czepiacie, nic nie pomaga bez worda nie da rady

caryca84

Mam problem, pani Agnieszka kolejny raz odrzuca scenarzystę, któremu nie dodałam atrybutu "unconfirmed".

Wszystko byłoby ładnie i pięknie, gdyby nie to, że tego atrybutu nie ma w spisie atrybutów. Dodajcie go wreszcie albo niech pani Agnieszka nie odrzuca moich kontrybucji z tego powodu. Nie będę dopisywać atrybutu tylko dlatego, że ona uważa, iż taki powinien istnieć.

Jeśli coś nie jest oficjalnie zapisane, dla mnie nie istnieje w zasadach tego serwisu.

Asmodeusz

zasady można interpretować różnie jeden zaliczy inny odrzuci, Polska

caryca84

Dlatego wszystko powinno być spisane. Nie sądzę, aby było tu wielu jasnowidzów. Ja na pewno nie jestem.

ember

Caryco, o sprawie dyskutowano jakiś czas temu na grupie weryfikatorów, wypowiadało się na ten temat 6 osób i większość była za tym, żeby odrzucać i zapisać w FAQ. Miesiąc minął, a zapisu jak nie było, tak nie ma. Możliwe, że umknęło to osobom zajmującym się FAQ – nie wiem… Zapis powinien się jednak jak najszybciej pojawić, by nie wprowadzać zamieszania.

caryca84

Czekam więc na takowy zapis przez władze wyższe. Jakiś porządek musi być.

Proszę czekać…