FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Repertuar kin 7
Grzegorz_Derebecki

Oddajemy w wasze ręce repertuar kin: Cinema-City, Multikina, Helios z możliwością rezerwacji biletów.
Jeżeli chodzi o kina studyjne to chętnie dodamy te które będą przejawiały chęć współpracy ( i uprzedzę tutaj niektórych pomysły – nie możemy ściągnąć repertuaru kin studyjnych z jakiegoś portalu bo po prostu trzeba by za niego zapłacić dość sporo :)

http://fdb.pl/repertuar

Chętnie wysłuchamy waszych sugestii.

Jankes

Jak dla mnie to jest naprawdę bardzo fajny pomysł. Wszystko bardzo czytelne i już skorzystałem. Jak widać strona ciągle się rozwija w bardzo pozytywnym kierunku, byle tak dalej Grzesiu :)

Maciek_Przybyszewski

Pomysł przedni. Jeżeli mógłbym coś zasugerować to może lepsze (bardziej czytelne) rozmieszczenie miast.

Filip_Borkowski

To jest wręcz fenomenalne. Od razu przekierowuje do rejestracji. To trzeba reklamować! Jako jedyni to mamy. Grzesiek, jesteś wielki!

Ale dałbym:
- rozróżnienie kolorystyczne tytułów filmów od godzin (lub chociaż jakieś boldowe lub underlinowe)
- podział według kin (niby można kliknąć na konkretne kino, ale ciekawie tez by było zobaczyć wszystko na raz poszeregowane według kin)
- te daty na górze kalendarza dałbym w pomarańczowy (kolor strony) kwadracik

A inne sprawy osobiście. Mogę się zająć kontaktami z warszawskimi kinami.

Grzegorz_Derebecki

> Ale dałbym:
> – rozróżnienie kolorystyczne tytułów filmów od godzin (lub chociaż jakieś
> boldowe lub underlinowe)

Jest inny kolor:P tytuły są bardziej czarne poza tym koloru dodaje plakat który idealnie rozdziela filmy.

> – podział według kin (niby można kliknąć na konkretne kino, ale ciekawie tez by
> było zobaczyć wszystko na raz poszeregowane według kin)

Nie planuje bo i po co? Chcesz zobaczyć repertuar dla kilku kin? To wybierz miasto i już masz.

> – te daty na górze kalendarza dałbym w pomarańczowy (kolor strony) kwadracik

Oj nie :) to ma być DELIKATNE :P

> A inne sprawy osobiście. Mogę się zająć kontaktami z warszawskimi kinami.

To najlepiej z Grzegorzem ustal :)

Filip_Borkowski

> Grzegorz_Derebecki o 2010-02-21 21:07 napisał:
> Jest inny kolor:P tytuły są bardziej czarne poza tym koloru dodaje plakat który
> idealnie rozdziela filmy.

Nie wiem jak innym, ale mnie to sie miesza.

>
> Nie planuje bo i po co? Chcesz zobaczyć repertuar dla kilku kin? To wybierz
> miasto i już masz.
>

Jak dojdzie wiecej kin to w takiej Warszawie nie bedzie to "kilka kin".

> Oj nie :) to ma być DELIKATNE :P

No nie wiem :P

>
> To najlepiej z Grzegorzem ustal :)

Ale mi chodzi o kwestie techniczne. Odpowiedz na gadu/skajpie, prosze.

Beznickowy

> Filip_Borkowski o 2010-02-21 21:13 napisał:
> Nie wiem jak innym, ale mnie to sie miesza.
Ujdzie, chociaż, bym proponował na wzór ocenionych filmów – mniejsza czcionka tych tytułów, a dodać pomarańczowy kolorek.

> Jak dojdzie wiecej kin to w takiej Warszawie nie bedzie to "kilka kin".
Tutaj jest trochę racji, chociaż wątpię, by było to komuś potrzebne. Bo jak się idzie do kina, to albo na konkretny film, albo do konretnego kina, a wtedy wystarczy tylko kliknąć. Tu jest dobrze.

> No nie wiem :P
Dla mnie też na początku to dziwnie wyglądało, ale już się przyzwyczajam.

Ogólnie radziłbym jeszcze trochę graficznie dopracować. Bo o ile tu
http://fdb.pl/repertuar
nieźle to wygląda. To już tu
http://fdb.pl/repertuar/warszawa/cinema-city-arkadia
tytuł jest za dużo i trochę nieładnie to wygląda. I ponuro – co mi nie pasuje do klimatu fdb.

PiotrSbk

Mi brakuje wyboru domyślnego miasta. Ustawiłbym sobie Wrocław i po otwarciu repertuaru nie musiałbym ponownie wybierać miasta.

Według mnie inaczej powinien wyglądać dzień, który jest otwarty niż ten, na który najedziemy myszką (obecnie wyglądają dokładnie tak samo, no oprócz tego, że mamy nad jednym z nich kursor).

Teraz już trochę powybrzydzam, ale według mnie wygodnie byłoby, gdyby przy filmie pokazywał się gatunek i ocena. Niekoniecznie musiałoby to być cały czas widoczne (może jakieś opcje widoku – tylko z tym jest dużo roboty, tak myślę). Dzięki gatunkom można by od razu otworzyć sobie tylko te filmy, które interesowałyby nas. No i oceny mogą nas nakierować, których filmów nie warto oglądać.

Jak coś jeszcze wymyśle, to pomarudzę ;).

Proszę czekać…