Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Witam,witam i się pytam… :-))) Ile czasu mają weryfikatorzy na weryfikację dodawanych przez nas treści??? Może jest to gdzieś tu podane,ale nie ukrywam,że z mojego lenistwa nie chce mi się tego szukać.
> Jankes o 2010-05-18 12:26 napisał:
> Nie ma czegoś takiego jak czas na weryfikację, sprawdzamy to po prostu po kolei,
> a że jest dodawane dużo treści, to czasami to trochę trwa :)
Czy po kolei się weryfikuje treści to bym się kłócił :) Ale w sumie się nie dziwie, że tak postępują co niektóre osoby, mając do dyspozycji zweryfikowanie treści zawierającej kilka i np. z polską premierą (2x) elementów od materiału z 50 elementami (obsady czy słowa klucze).
> Jankes o 2010-05-18 17:56 napisał:
> I tu się chłopcze mylisz :) Weryfikatorzy nie mają nic x2 tylko wszystko mają za
> 1pkt, więc nie ma to najmniejszego znaczenia, czy sprawdzają z polską premierą
> czy nie, tylko dodający mają x2 :)
Albo nawet 0.5 pkt [słowo klucz] ;-)
A różnice w czasie weryfikacji to wynik tego, że weryfikatorzy mają posegregowane treści na kilka grup [podobnie jak i dodając mamy grupy fabuła, obsada, nowy film, osoby, ciekawostki i presbooki…] i nie muszą weryfikować wszystkiego tylko np. daną grupę.
Cześć. Piszesz, że najstarsza oczekująca obsada jest z dnia 15.04.2010, ale chyba się mylisz (albo nastąpił jakiś błąd), bo ja mam jeszcze nie zweryfikowaną obsadę z dnia 17.03.2010, Id 49144 dotycząca filmu radzieckiego "Perkusja, dzięcioł i dziewczyna" (1975). Co ty o tym myślisz? Pozdrawiam.
> Hsi_Nao o 2010-05-19 00:00 napisał:
> Albo nawet 0.5 pkt [słowo klucz] ;-)
>
> A różnice w czasie weryfikacji to wynik tego, że weryfikatorzy mają
> posegregowane treści na kilka grup [podobnie jak i dodając mamy grupy fabuła,
> obsada, nowy film, osoby, ciekawostki i presbooki…] i nie muszą weryfikować
> wszystkiego tylko np. daną grupę.
Chodzi mi właśnie tutaj o niezgodności czasowe w jakieś jednej grupie. Taki prosty przykład – dodaję najpierw powiedzmy 40-50 słów kluczowych. Następnie inną treść zawierającą 10-15 elementów. Która pierwsza zostanie zweryfikowana? Oczywiście ta druga.
I związku z tym moje pytanie. Czy weryfikator np. mając do dyspozycji treść ze słowami-kluczami może wybierać sobie słowa i je akceptować? Na przykład wchodzi w daną treść akceptuje (czy odrzuca) kilka słów i pozostawia ją innej osobie do sprawdzenia? Czy jest takie coś możliwe w ogóle?
> Redox o 2010-05-21 19:45 napisał:
> Chodzi mi właśnie tutaj o niezgodności czasowe w jakieś jednej grupie. Taki
> prosty przykład – dodaję najpierw powiedzmy 40-50 słów kluczowych. Następnie
> inną treść zawierającą 10-15 elementów. Która pierwsza zostanie zweryfikowana?
> Oczywiście ta druga.
>
> I związku z tym moje pytanie. Czy weryfikator np. mając do dyspozycji treść ze
> słowami-kluczami może wybierać sobie słowa i je akceptować? Na przykład wchodzi
> w daną treść akceptuje (czy odrzuca) kilka słów i pozostawia ją innej osobie do
> sprawdzenia? Czy jest takie coś możliwe w ogóle?
Jeżeli masz na myśli coś takiego, że weryfikator wybiera sobie np. kilka słów kluczowych z treści, w której dodanych jest np. 50 słów, to jest to niemożliwe. Musi zweryfikować wtedy wszystkie dodane słowa klucze.
Jedyna możliwość to taka jak pisałam wcześniej – z treści, w której dodane jest kilka rzeczy [np. obsada, ekipa, gatunki, słowa klucze, kraj, plakat, ciekawostka] może wybrać tylko jakąś grupę, np. "fabuła" i wtedy musi zweryfikować wszystkie dodane gatunki i wszystkie słowa klucze.
No nie…komu mam zapłacić,żeby zweryfikował moje dodane treści? :-))) A tak poważnie to od 19 maja czekam,czekam i czekam… Nie będę nic więcej dodawać… foch i już.
ja jako (w miare) swiezy na fdb mam pytanie odnosnie dodawania tresci – jesli do danego filmu dodaje kilka rodzajow informacji – obsada, daty premier, plakaty plus cos tam jeszcze – to czy lepiej/latwiej dla weryfikujacych jesli dodam to wszystko za jednym razem, czy raczej w grupach – tzn. oddzielnie obsade, oddzielnie daty premier, itd… ? nie wiem, wiec pytam ;)
> Jankes o 2010-06-03 13:49 napisał:
> Na dziś najstarsza treść jaka jest sprawdzana to 01.05.2010, więc jeśli masz coś
> z 30.04, to się zawiesiło i nie da się tego sprawdzić, pisz do Grzegorza
> Derebeckiego ;)
Treść z końca kwietnia została akurat wczoraj zweryfikowana, więc jestem na bieżąco :) Jedynie pozostała treść jeszcze z grudnia poprzedniego roku, ale tą już zgłaszałem :)
Przykład; Użytkownik Lewis jest z Nami od wczoraj i już ma 780pkt. za dodawanie. Więc ja nie przyjmuję do wiadomości tłumaczeń weryfikatorów. Redox czekał +/- miesiąc na weryfikację a Lewis w ciągu doby już ma tyle zweryfikowanych treści. Teraz pewnie i ja będę czekał nie wiadomo ile na weryfikację :)))))))))))))))
Jak już wyżej było pisane, weryfikatorzy mają prawo wyboru wg pewnych grup [fabuła, obsada, osoby] i niektóre są sprawdzane szybciej, a inne wolniej [obsady są najmniej lubianymi treściami do weryfikacji i najdłużej się na nie czeka, a np. fabuła (czyli recenzje, które dodaje Lewis i które są bardzo wysoko punktowane) jest sprawdzana na beżąco].
Jednym słowem idziecie na łatwiznę. No przecież bez reżyserów,scenarzystów,obsady itp.filmy by nie istniały i by nie było do czego pisać recenzji. Panie Grzegorzu trzeba nająć więcej weryfikatorów,tych do "brudnej"roboty :-)))
Ja mam chyba najstarszą ze wszystkich – numer 1945 z samego początku systemu :) Tyle, że moja treść nie została jeszcze opublikowana, bo nie dodałem jej drugi raz. O ile wiem nie można chyba wyrzucić treści z listy, musi być ona sprawdzona przez weryfikatora. Twoja aktualizacja nie została przejrzana i nawet, gdy próbuję kliknąć element "Weryfikuj" przerzuca mnie na panel weryfikacyjny.
Jest niestety kilka treści zablokowanych przez system, nie da się z nimi nic zrobić, bo jak chcesz je weryfikować to pisze że nie ma takiej treści w kolejce. Zgłaszałem już to kilkukrotnie do Grzegorza, ale jak widać nic się z tym nie dzieje. Straciłem już chęci na ciągłe przypominanie bez żadnego efektu :)
> Jankes o 2010-08-16 20:51 napisał:
> :) dobre, już to słyszę lekko z pół roku :)))
Wiem wiem :D
Ostatnio obsadę dodawałem 12.09.2010 (wcześniej w miarę regularnie przez 2 miechy do limitu 400 treści)
Do 02.09.2010 sprawdzaliście moje treści regularnie (praktycznie co dzień raport z 50-500 sprawdzonymi treściami)
Stąd wniosek, że 1,5 miecha było opóźnienia.
Potem jeszcze 10.10.2010 raport o sprawdzeniu moich ostatnich oczekujących treści.
Jeśli teraz nie macie opóźnienia, a mieliście je, kiedy "wisiały" moje treści, to wychodzi na to, że zapycham wam znacząco kolejkę.
> modelka o 2012-07-09 18:31 napisał:
> No wlasnie, mozna gdzies znalezc informacje ile trwa sprawdzanie czego? Widze ze
> najszybciej nowe filmy sa sprawdzane i co jeszcze?
Najdłużej czeka się na sprawdzenie obsady, reszta raczej na bieżąco (czy jest to 1-2 dni, czy kilka godzin zależy już od dnia).
Proszę czekać…