FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Data premiery filmu !!! 1
ferhin2

temat wielokrotnie poruszany
poruszę go jeszcze raz bo na stronie panuje nonsens
(kino) (świat)
"kino" w tej chwili odnosi się do premiery w Polsce wg FAQ:
"Za datę premiery polskiej uważamy datę, gdy pierwszy raz film został (lub zostanie) oficjalnie wyświetlony na terenie Polski dla szerszego grona niż dla osób zaangażowanych w produkcję.
Może być to data festiwalu, inauguracji, ceremonii itd. lub premiera kinowa/ telewizyjna."

Skoro "kino" to nie festiwal czy ceremonia itp. Bardziej prawdziwa była nazwa "Polska" nie wiadomo w jakim celu zastąpiona obecnym "kinem".

Ogólnie jestem za globalną zmianą, aby stosować i dodawać daty premier kinowych, bo kogo interesuje premiera dla garstki osób, zresztą obie te daty mogą być dodawane niezależnie, wystarczy dodać 2 rubryki.
Reasumując wnoszę tym postem o jak najszybsze pozbycie się nonsensu ze strony i uregulowanie ww sprawy. Mimo, że nie znam się na budowaniu stron www, myślę że nie zajęło by to wiele czasu.
I mimo sugestii zawieszonych w próżni myślę że ta kwesta powinna być rozwiązana priorytetowo.

Czudi

Masz rację, ale takich spraw ważnych, a na oko laika dających się zrobić w marę szybko, jest więcej. Nawiasem mówiąc żeby premiery były dobrze zrobione może być potrzebne trochę więcej pracy. Jak to chciałbym żeby wyglądało napisałem w sugestiach, kiedyś zostanie zrobione

Proszę czekać…