Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.
> Chemas o 2018-10-14 18:06 napisał:
> 21 października wybory do samorządu. Jesteście w temacie i chcecie być aktywni,
> czy raczej macie to gdzieś ?
> Ja osobiście jestem przygotowany. Nie wiem czy wiele zmienie, czy nie, ale
> przynajmniej będę miał prawo narzekać, bo głosowałem.
Postawa godna pochwały. Często narzekamy, jakie to nasze miasto jest zaniedbane itd. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że władze samorządowe mają największy wpływ na to, jak nam się żyje w danej miejscowości. Mamy możliwość wyboru i powinniśmy z niego korzystać. Wielu narzeka na to, co obecnie dzieje się w Polsce (też nie jestem zwolennikiem obecnego rządu i nie mam zamiaru się z tym kryć) ale potem podczas rozmowy okazuje się, że na wyborach nie byli…
> 10murzynkow o 2018-10-15 07:29 napisał:
>
> To niedobrze. samorząd odpowiada za wiele rzeczy i za to jak miasto funkcjonuje:
> szpitale, drogi, komunikacja miejska, organizację imprez kulturalnych i
> sportowych, bezpieczeństwo publiczne, policję, straż miejską, straż pożarną i w
> wiele,wiele innych. Jak można to olewać?
Jak widać można. Poinformuję cię o frekwencji w moim mieście, bo mam jakieś takie dziwne przeczucie, że ponad połowa uprawnionych postąpi tak jak ja.
> mania19 o 2018-10-15 20:04 napisał:
> Zaczynam przezywac o matko ile minusów :P
Mam pięć, jestem najlepsza.
> mania19 o 2018-10-15 20:08 napisał:
>
> To pewnie przez ciasny światopogląd jak i u mnie :P
Dokładnie.
> Chemas o 2018-10-14 18:06 napisał:
> 21 października wybory do samorządu. Jesteście w temacie i chcecie być aktywni,
> czy raczej macie to gdzieś ?
> Ja osobiście jestem przygotowany. Nie wiem czy wiele zmienie, czy nie, ale
> przynajmniej będę miał prawo narzekać, bo głosowałem.
Przydupas Gronkiewicz Waltz-Trzaskowski i leszcz z Opola-Jaki. Zaiste wybór zajebisty.
> ramsay2 o 2018-10-15 21:14 napisał:
>
> Muszę Cię zmartwić. Kiedyś ryży powiedział że nie ma z kim przegrać. Teraz oni
> nie mają.
Ja wystartuję. Zaoferuję darmowe podręczniki, darmowe mieszkania, darmowy papier toaletowy, darmowe dywany. Jedynym minusem mojego urzędowania będzie chleb za 30 złotych, ziemniaki za 21 i maslo za 33.
> dwugrot o 2018-10-15 21:36 napisał:
>
> Ja wystartuję. Zaoferuję darmowe podręczniki, darmowe mieszkania, darmowy papier
> toaletowy, darmowe dywany. Jedynym minusem mojego urzędowania będzie chleb za 30
> złotych, ziemniaki za 21 i maslo za 33.
Hehe, barany nie rozumieją że tak czy siak, 500+ wraca tam skąd przybyło jak bumerang w postaci VAT.
Ale przynajmniej jest na wódkę i fajki.
> dwugrot o 2018-10-15 21:36 napisał:
>
> Ja wystartuję. Zaoferuję darmowe podręczniki, darmowe mieszkania, darmowy papier
> toaletowy, darmowe dywany. Jedynym minusem mojego urzędowania będzie chleb za 30
> złotych, ziemniaki za 21 i maslo za 33.
> mania19 o 2018-10-15 21:53 napisał:
>
> https://m.youtube.com/watch?v=AV8h4wx3sX0
Ty dobre. Tylko dlaczego na końcu nie widniało somsiad?
> ramsay2 o 2018-10-15 20:10 napisał:
>
> Przydupas Gronkiewicz Waltz-Trzaskowski i leszcz z Opola-Jaki. Zaiste wybór
> zajebisty.
Nie macie łatwo, ale chyba każdy byłby lepszy niż ta żulia, która do tej pory trzęsie stołecznym ratuszem.
> ramsay2 o 2018-10-15 20:14 napisał:
>
> I Ikonowicz dający każdemu menelowi darmowe socjalne mieszkanie.
Kononowicz?
> ramsay2 o 2018-10-15 20:10 napisał:
>
> Przydupas Gronkiewicz Waltz-Trzaskowski i leszcz z Opola-Jaki. Zaiste wybór
> zajebisty.
Jaki-sraki lepszy.
> ramsay2 o 2018-10-15 23:36 napisał:
> Wszystko fajnie, ale co jeśli każdy wybór jest kiepski? Nie pisze dla jaj, serio
> nie ma na kogo głosować.
Ktoś i tak będzie tym prezydentem. Nie wiem jak masz wybrać. Może weź kartkę, wypisz kandydatów, przy każdym nazwisku wypisz tyle minusów ile facetowi (albo babce) stawiasz zarzutów i wybierz tego , kto ma lepszy bilans. Ewentualnie nie wybieraj prezydenta, skup się na radnych.
> Elizabeth_Linton o 2018-10-15 19:37 napisał:
> Jak widać można. Poinformuję cię o frekwencji w moim mieście, bo mam jakieś
> takie dziwne przeczucie, że ponad połowa uprawnionych postąpi tak jak ja.
Sąsiad czy szwagier nie pójdzie na wybory, to ty też nie. Sąsiad czy szwagier nie posprząta wokół swojej posesji (czy na korytarzu jak mieszkasz w bloku) to ty też nie. ok.
> 10murzynkow o 2018-10-16 07:31 napisał:
>
> Ktoś i tak będzie tym prezydentem. Nie wiem jak masz wybrać. Może weź kartkę,
> wypisz kandydatów, przy każdym nazwisku wypisz tyle minusów ile facetowi (albo
> babce) stawiasz zarzutów i wybierz tego , kto ma lepszy bilans. Ewentualnie nie
> wybieraj prezydenta, skup się na radnych.
Wypisywanie wszystkich jest bez sensu. Liczą się i tak tylko dwaj kandydaci a głos na kogoś innego to marnowanie głosu. A swoich radnych nawet nie znam. Mogłoby być już po tym cyrku bo codziennie mam zawaloną skrzynkę ulotkami.
> Zuchwalec o 2018-10-15 10:01 napisał:
> Postawa godna pochwały. Często narzekamy, jakie to nasze miasto jest zaniedbane
> itd. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że władze samorządowe mają największy wpływ
> na to, jak nam się żyje w danej miejscowości. Mamy możliwość wyboru i powinniśmy
> z niego korzystać. Wielu narzeka na to, co obecnie dzieje się w Polsce (też nie
> jestem zwolennikiem obecnego rządu i nie mam zamiaru się z tym kryć) ale potem
> podczas rozmowy okazuje się, że na wyborach nie byli…
Mo właśnie często jest tak, że wybory poszły nie po naszej myśli, krytykujemy więc, a na wyborach nie byliśmy
Warszawa – Czaskoski
Łódź – Zdanowska (70% sic!)
Legionowo – Smogorzewski (60%)
Widocznie lubimy być dymani. Zaczynam rozumieć tragiczną historię Polski.
Właśnie, że nie… Nie chcemy być dalej dymani przez sektę smoleńską. Chce pracować i płacić podatki. Nie chce jednak, by te pieniądze były przeznaczane na dotowanie żuli i patologii. Gdybyś naprawdę znał historię Polski, to nie pisałbyś tych bzdur. Na TVP coś usłyszałeś o Targowicy, coś o podejrzanych układach, trochę pogadali tam o słynnych taśmach u Sowy i myślisz, że coś wiesz. A prawda jest taka, że w dupie byłeś i gówno widziałeś. Każda władza coś ma na sumieniu. Jednak obecna ekipa to najgorsze świnie przy korycie od 1990 r. To właśnie ludzie takiego pokroju doprowadzali ten kraj do upadku.
> Zuchwalec o 2018-10-22 08:57 napisał:
> Właśnie, że nie… Nie chcemy być dalej dymani przez sektę smoleńską. Chce
> pracować i płacić podatki. Nie chce jednak, by te pieniądze były przeznaczane na
> dotowanie żuli i patologii. Gdybyś naprawdę znał historię Polski, to nie
> pisałbyś tych bzdur. Na TVP coś usłyszałeś o Targowicy, coś o podejrzanych
> układach, trochę pogadali tam o słynnych taśmach u Sowy i myślisz, że coś wiesz.
> A prawda jest taka, że w dupie byłeś i gówno widziałeś. Każda władza coś ma na
> sumieniu. Jednak obecna ekipa to najgorsze świnie przy korycie od 1990 r. To
> właśnie ludzie takiego pokroju doprowadzali ten kraj do upadku.
Jakieś argumenty, czy tak gadasz dla samego gadania? Za tego " żula i patologię" powinieneś po gębie dostać, kapłonie.
> Brehen o 2018-10-22 09:44 napisał:
> Jakieś argumenty, czy tak gadasz dla samego gadania? Za tego " żula i patologię"
> powinieneś po gębie dostać, kapłonie.
>
W gębę to ty umiesz komuś dać tylko w necie… Raz jeszcze powtórzę, że programy socjalne PiS to dotowanie menelstwa i dziadostwa. Chcesz pomóc biednym dzieciom? Ja też. Niech będą darmowe obiady w szkołach, by dzieciak z patologicznej rodziny przynajmniej nie chodził głodny… a tak tatuś pijak (nie mówię, że wszyscy) dostanie 500+ i idzie w tango. Ludzie zacznijcie myśleć, a nie dajecie się manipulować tanimi hasłami…
Co za brednie człowieku… Nie mówię o nieco uboższych tylko o typowej patologii. Naucz się czytać. To po pierwsze. Obiady są w szkole płatne. Szkoły nie obchodzi to, czy ktoś jest biedny (wiem, bo mam w rodzinie nauczyciela). To po drugie. Żeby dziecko miało finansowany obiad w szkole to trzeba to zgłosić do MOPSu. Problem w tym, że pijani czy naćpani rodzice nie będą latać po ośrodkach pomocy społecznej (pisze o typowej patologii a nie o nieco uboższej rodzinie gdzie rodzice mimo wszystko dbają o swe dzieci). Efekt jest taki, że dzieci z rodzin patologicznych zostają bez pomocy i bez obiadu w szkole, bo nikt się nimi nie interesuje a szkoła udaje, że nie widzi… Jest też grupa dzieci, których rodzice są tak zaganiani, bo pracują w korporacjach, że obiad jedzą na święta… Dlatego raz jeszcze mówię, że 500+ to dotowanie ćpunów i alkoholików (Inni, którzy z tego korzystają i tak by sobie poradzili). Gdyby były darmowe obiady dla wszystkich dzieci w szkołach, to bym powiedział, że jest to realna pomoc dla rodziców. Kończę tę dyskusję, bo masz tak wyprany mózg, że zawsze będziesz odwracał kota ogonem abo głosił tylko pół prawdy…
> Zuchwalec o 2018-10-22 08:57 napisał:
> Właśnie, że nie… Nie chcemy być dalej dymani przez sektę smoleńską. Chce
> pracować i płacić podatki. Nie chce jednak, by te pieniądze były przeznaczane na
> dotowanie żuli i patologii. Gdybyś naprawdę znał historię Polski, to nie
> pisałbyś tych bzdur. Na TVP coś usłyszałeś o Targowicy, coś o podejrzanych
> układach, trochę pogadali tam o słynnych taśmach u Sowy i myślisz, że coś wiesz.
> A prawda jest taka, że w dupie byłeś i gówno widziałeś. Każda władza coś ma na
> sumieniu. Jednak obecna ekipa to najgorsze świnie przy korycie od 1990 r. To
> właśnie ludzie takiego pokroju doprowadzali ten kraj do upadku.
Czaskoski obiecał po 100 zł dla KAŻDEGO dziecka z budżetu miasta. Do tego w Warszawie nic się nie zmieni, a Hajka szaleje ze szczęścia, bo prawdopodobnie nie zostanie pociągnięta do odpowiedzialności
Zdanowska- skazana prawomocnym wyrokiem za poświadczenie nieprawdy
Smogorzewski – prostak, dla którego kobiety to "panie od seksu"
Gratuluję wiedzy i wyborów XD
Nigdzie nie napisałem, że środowisko PO jest idealne. Doskonale zdaje sobie sprawę, że nie jednemu do łapki się coś przykleiło. To różnica między normalnymi a wyznawcami, którzy nie przyjmują krytyki pod adresem PiS. Nawet w tym komentarzu, który zacytowałeś, wyraźnie napisałem, że każda władza ma coś za uszami. Chciałeś mi dogryźć ale nie wyszło. Mógłbym teraz wymienić wszystkie grzechy główne PiSu… tylko po co? Musiałem dokonać wyboru z tego, co miałem i już. Jestem zadeklarowanym antysocjalistą, więc wiadomo, że nie zagłosuję na PiS, który jeśli chodzi o gospodarkę i politykę socjalną to lewactwo w najczystszym wydaniu. Afery to sprawa drugorzędna (nie mówię, że to nie istotne). Najgorsze jest jednak rozdawnictwo (z zasady złe i demoralizujące), którym na dodatek jeszcze się chwalą… A potem słyszę, że PiS to "prawica". Takie rzeczy tylko w Polsce… to istny kabaret…
To było do mnie? może nie zauważyłeś, ale krytykuję konkretne osoby, nie partie. To były wybory samorządowe, nie parlamentarne. Choć i tak uważam, że PiS to jednak mniejsze zło.
BTW, cieszę się, że nie mieszkam w Warszawie.
Konkretne osoby? W PiSie wszyscy idealni, że na twej liście nikt z tej partii się nie znalazł?? Odnoście twego wcześniejszego postu… Ja nie głosowałem ani na Zdanowską, ani na Smogorzewskiego, bo to nie mój rejon… Skoro jednak wybrali ich ludzie, widocznie stwierdzili, że będzie lepiej niż gdyby do koryta dorwały się świnie z PiSu…
Co ci się tak ciśnienie dźwiga? Ani w PiSie nie są idealni, a ostatnio bardzo się popsuli, a i w PO znajdą się przyzwoici ludzie. Jednak trochę przykro, że ludzie głosują na kłamców i prostaków.
Czyli Warszawa? XD
Proszę czekać…