FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Coś się popsuło, albo nie ogarniam co się dzieje 14
ar23s

Witam. Mam zagwozdkę. Mianowicie dodaję obsadę i jest w kolejce do sprawdzenia. Z tego co rozumiem po kliknięciu na opcję "zmień lub dodaj treść" pojawia się czerwone okienko z możliwością usunięcia kontrybucji. I teraz są jakieś jaja, ponieważ w tej oryginalnej kontrybucji, zanim zostanie sprawdzona, a ja dodam np brakującą rolę, to zapisuje się jako nowa kontrybucja i tą nową mogę usunąć, ale wtedy są dwie, a oryginalnej już nie mogę. To chyba nie ma tak działać?

Grzegorz_Derebecki

@ar23s zależy jaką opcje klikniesz czy zapiszesz istniejącą czy dodasz jako nowa

ar23s

@Grzegorz_Derebecki
Mam taką: fdb.pl/contents/1716319

Nie mam możliwości jej usunięcia w ogóle. Jak dodaję nową rolę to mogę tylko "wysłać formularz". Ten formularz jest nową kontrybucją, oryginalnej wciąż nie mogę usunąć, choćbym się dwoił i troił. Coś sknociłem? xD

ar23s

@Grzegorz_Derebecki
Dosłownie mogę tylko sprawdzić poprawność formularza i wysłać formularz, a po kliknięciu na "Zmień lub usuń" tam u góry też nic się nie zmieniło.
Najwidoczniej jakiś dziwny błąd wywołałem na tym przykładzie.

fredaser

@ar23s @Grzegorz_Derebecki Może dlatego, że weryfikator chwycił tę treść do sprawdzenia, nie wiem od kiedy ją trzyma, ale już słyszałem o takiej sytuacji i strzelałem, że właśnie o to wtedy chodziło.
Edit: Już sprawdził i zaakceptował.

Grzegorz_Derebecki

@ar23s jest tak jak pisze @fredaser – jeżeli treść jest w trakcie sprawdzania to nie możesz jej już zmienić.

Chemas

@fredaser To chyba chodziło o tą o czym rozmawialiśmy, Alter_Al sklonował się formularz do trzech sztuk, a próbował tylko dodać źródło i zapisać jako zmianę.

fredaser

@Chemas Tak, tę sytuację miałem na myśli.

ar23s

@Grzegorz_Derebecki @Chemas @fredaser

Dziękuję bardzo za wyjaśnienia. Pozdrawiam. :P

ar23s

@Grzegorz_Derebecki
Hej, to znowu ja.

fdb.pl/film/1062599-gabinet-osobliwosci-guillermo-del-toro
sportskeeda.com/pop-culture/guillermo-del-toro-s-cabinet-curiosities-release-schedule-explored

Chciałem zmienić numerację odcinków w tym serialu. Wchodzę w "odcinki", "zmień lub usuń", wywalam całą numerację, klikam "sprawdź poprawność" i co się dzieje? Wszystko na czerwono, ponieważ "Musisz podać numer odcinka" + "Odcinek o tym numerze i w tym sezonie został dodany więcej niż jeden raz w tym formularzu". No więc dodaję numery odcinków w nowej kolejności, ale po sprawdzeniu dalej widnieje napis "Odcinek o tym numerze i w tym sezonie blablabla" i nie idzie tego zmienić. A nawet jak zmieniam kolejność zanim kliknę "sprawdź poprawność" (czyli tak jak być powinno)… to i tak wyskakuje powyższy komunikat. I w ten oto sposób nie mogę zmienić kolejności. O co chodzi?

fredaser

@ar23s Bo system reaguje ciągle na starą numerację i na Twoją poprawioną numerację, więc pojawia się ten komunikat: "Odcinek o tym numerze i w tym sezonie został dodany więcej niż jeden raz w tym formularzu". Łatwiej tak podmieniać przez zmianę tytułów, a numerów odcinków nie ruszać.

ar23s

@fredaser
Dzięki za pomoc. :)

k_malecki

@fredaser Ja z kolei nie wiem co się wydarzyło tutaj: https://fdb.pl/osoba/26291-maciej-czapski. Aktor ma w obsadzie film https://fdb.pl/film/387933-kreskostoria-polski, jednak tam widnieje jako serial – link do odcinka działa https://fdb.pl/film/390352-kreskostoria-polski-gdzie-jest-krzyz-1×1. Jak to naprawić?

fredaser

@k_malecki Został dodany jako serial, a potem typ został zmieniony na Film, tylko ktoś zapomniał najpierw usunąć odcinek i tak dziwnie wygląda teraz. Można zmienić na chwilę typ na serial, usunąć odcinek i z powrotem zmienić typ na Film.
Edit: Ja tak zmieniałem tymczasowo typ, żeby usunąć dubla, który był w pozostałej ekipie, wtedy zmieniałem z serialu na miniserial, żeby w ogóle można było się dostać do tego dubla a po usunięciu powrót na właściwy typ.

Proszę czekać…