Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Zakładam nowy wątek, gdzie będzie można wpisywać zauważone błędy w serwisie / usterki.
Zauważona przeze mnie usterka – numeracja na liście odcinków urywa się po pewnym odcinku. Przykład:
- https://fdb.pl/film/561063-na-sygnale/episodes?page=20 (po 595 brak)
- https://fdb.pl/film/1872-na-dobre-i-na-zle/episodes?page=31 (po 928 brak)
@k_malecki, zaraz po dodaniu odcinków nie wyświetla się numeracja tych nowych. Za jakiś czas wszystko będzie się wyświetlać.
@Grzegorz_Derebecki Po ocenie filmów informacja o ocenie nie wyświetla się w filmografii aktorów – dotyczy tylko dzisiejszych ocen, poprzednie się wyświetlają.
@Grzegorz_Derebecki Tak, na stronie filmu wyświetla się normalnie. Na profilu jest w ocenionych, ale nie widać oceny, to samo jak wybiorę dowolnego aktora z obsady, też nie wyświetla się ocena, ale jak wybiorę +, by dodać ocenę w filmografii, to rozwija się okienko, gdzie ocena jest.
- Znikające treści.
Zauważyłem, że wczoraj miałem z ostatniego roku 39999, wchodzę dziś i jest 39951.
Jakoś z tydzień temu widziałem też, że miałem mniejszą średnią w procentach (chyba z 99,5%), a później wskoczyła na 99,8%, ale nic wtedy nie wrzucałem i nie było odrzucone. Zwiększyła mi się wtedy średnia, mimo że wcześniej była mniejsza.
- Inna punktacja na stronie głównej u dodających.
Na stronie głównej, jak się zjedzie na dół, to jest pokazana inna punktacja u dodających niż w rankingu. Mniejsza.
@Niro Jeśli chodzi o te znikające treści i fakt, że zmieniła Ci się liczba to raczej normalne, bo pewnie właśnie równo rok wcześniej dodałeś tę brakującą liczbę treści. Tak jak teraz pokazuje Ci się 400025, jutro pewnie będzie inna wartość.
To samo dotyczy tygodnia i wartości procentowej, pewnie ubyły treści gdzie było więcej odrzutów i do średniej wliczało się już mniej treści z mniejszą liczbą odrzutów.
Z tą punktacją już tak jest faktycznie odkąd pamiętam, że wolniej się aktualizuje na głównej stronie, ale tak jak @Chemas pisał, jak się wejdzie w odpowiedni dział to wyświetla się poprawnie.
@fredaser zrobiłem wczoraj screena u paru osób m.in. u weryfikatorów, którzy mają 100% i patrzę dziś i również pokazało mniej treści.
Tylko u weryfikatorów pokazuje to samo co u dodających. Poprawność dodawania i nie ma Poprawność weryfikowania, to może weryfikowane treści są na 100%, a te które dodają mniej?
@Niro Nie bardzo rozumiem. Ja dalej pozostaję przy moim wniosku ale najlepiej jakby się wypowiedział @Grzegorz_Derebecki
@Niro to normalne, ostatni rok oznacza mniej więcej ostatnie 365 dni. Więc dziś będzie to 31.01.2024 do dziś, jutro będzie to 1.02.2024 do jutra. Więc te dane będą Ci się zmieniać bo o ile nowe treści dochodzą to stare przestają być brane pod uwagę.
Co do różnicy na głównej a na rankingu to wynika ona zapewne z cache aplikacji. Sprawdzę czy da się to wyrównać jednak to nie ma wpływu na dane zapisane w bazie fdb one są poprawne
@Grzegorz_Derebecki
Pod filmami/serialami na samym dole strony w rubryce "Więcej informacji > Zarządzanie" znajduje się opcja "Zgłoś do usunięcia". Nie ma jej jednak w przypadku jakichkolwiek aktorów co jest problematyczne, kiedy znajdzie się dubel.
A przy okazji to taki dubel znalazłem:
fdb.pl/osoba/151622-aleksey-guskov
fdb.pl/osoba/69020-aleksey-guskov
Drugi link ma zdecydowanie uboższą aktualizację i mniej dodanych tytułów, więc ten powinien wylecieć.
@ar23s Na ten moment profil osoby usuwa się samoczynnie jak nie ma do niej dodanych żadnych treści – więc wystarczy teoretycznie usunąć wszystko i zniknie taka osoba.
@ar23s @Grzegorz_Derebecki @fredaser moim zdaniem opcja usunięcia ktora, to nie jest dobre rozwiązanie. Bo raczej pustych (bez filmografii) dubli nie ma I co wtedy z filmografią?
@Grzegorz_Derebecki Nie działa możliwość weryfikacji dodanego sezonu – https://fdb.pl/admin/contents/2267133/verify
@Asmodeusz masz za starą przeglądarkę, zaktualizuj do najnowszej. Nie wiem jak prościej to napisać :)
@Asmodeusz podaj dokładną wersje. Tu możesz sprawdzić https://www.whatismybrowser.com/
Z tego co widziałem w logach to używasz opera 95 a najnowsza to 117
@Grzegorz_Derebecki
Nie wiem od kiedy to zostało zmienione, ale widzę, że został usunięty atrybut z tytułów "tytuł oryginalny" – jak w takim razie opisywać tytuły jak np. https://www.imdb.com/title/tt0036421/releaseinfo/?ref_=tt_ov_rdat
@jacks Nic mi o tym nie wiadomo by był jakiś usunięty. Może któryś z weryfikatorów się wypowie? Jak nie to sugeruje go dodać ponownie.
@jacks @Grzegorz_Derebecki Nie pamiętam już od kiedy go nie ma ale atrybut tytuł oryginalny jest zbędny, bo przecież oryginalny dodajemy jako główny. Wcześniej ten atrybut był dodawany jeśli film był np. z Japonii a dodawany był tytuł w tzw. "krzaczkach" ale wg naszego nazewnictwa, patrząc też na atrybuty z nazwisk do osób, to jednak jest oryginalna pisownia a nie tytuł oryginalny. Jeśli już to się należy zastanowić jak określić ten tytuł, który tutaj podajesz ale nie dublowałbym tego tytułu oryginalnego, może bardziej jako tytuł roboczy to pasować, moim zdaniem przynajmniej.
@fredaser @jacks @Grzegorz_Derebecki
To chyba na mój wniosek i krótką dyskusję zostało usunięte. I chyba jam to uczynił. :) Zgadzam się z @fredaser, że jest ten atrybut nie potrzebny i faktycznie jakieś inne określenie, bo jak rozumiem chodzi o "Adventures of the Texas Kid(original script title)".
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale po kliknięciu strzałki w odcinku serialu, by przewinęło na kolejny, otwiera mi odcinek 1, i tak jest za każdym razem, czy klikam do tyłu, czy do przodu tą strzałkę. Edit, sprawdziłem inny serial tasiemiec to dobrze jest, problem występuje u mnie tylko w serialu Dzień Szakala.
@Zigor Zdaje się, że @Grzegorz_Derebecki pracuje nad problem. Dotyczy on wielu seriali
Proszę czekać…