Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Postanowiłem dać taki temat. Ostatnio mamy lekko zwiększoną aktywność dodających i niektórzy biorą się za produkcje na przykład koreańskie. Nie piszę tego z jakiejś złośliwości, tylko ku przestrodze i w celach informacyjnych.
Nazwy osób koreańskie są bardzo specyficzne. Nieraz na IMDb, ale nie tylko, można trafić na kilkanaście poprzestawianych trzech członów w nazwach. Należy bardzo uważnie sprawdzać alternatywne nazwy, bo łatwo o dubel. Poza tym trzeba też w tym siedzieć. Ja sam nie specjalnie dodaję takie filmy, również chińskie nie są mi po drodze. Japo ńskie już bardziej.
@Chemas Z koreańskimi jest też taki problem, że zdarza się że u nas dana osoba jest pod nazwą, której nawet nie ma na IMDb. Mogła być np dodana kiedyś z innego źródła, może wtedy jej nie było na IMDb i robi się bałagan. Łatwo się pogubić, więc dobrze jest wypróbować kilka wariantów w wyszukiwarce i nie polegać tylko na IMDb ale też na źródłach z danego kraju. Do produkcji dalekowschodnich przydatne przykładowe źródła można znaleźć w tym temacie – https://fdb.pl/forum/temat/42460-zrodla-polskie-i-zagraniczne-temat-zbiorczy
Proszę czekać…