FDB.PL 1179 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Problemik z weryfikacją 70
ajsmen91

Witam!

Dodałem obsadę do filmów Wszyscy jesteśmy Chrystusami oraz do I Know What You Did Last Summer ale zostały one odrzucone z komentarzem: "już jest ta obsada :)". Aktorzy przezemnie dodani nie zostali zatwierdzeni ale na stronach filmów widnieją właśnie oni. Przecież dodałem kilku najważniejszych aktorów i wątpie by ktoś przeprowadził identyczną edycję. Dlaczego więc nie dostałem punktów?

Krzysztof_Czerepak

taki mały bug był (bodajże 2x wystąpiło to akurat na Twoich treściach…)
no ale już naprawiony ten bug…

nie mniej przepraszamy :)

pietruch

Ja mam też problem z weryfikacją. Otóż dodałem do bazy opis filmu "Straszny film 4" http://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=2859

No i weryfikator Ronaldinho mi go nie zatwierdził i napisał: Opisy piszemy sami, nie kopiujemy "na żywca".

A w informacjach odnośnie aktualizacji filmów jest napisane: W przypadku opisu producenta/ dystrybutora należy dokładnie wskazać źródło opisu.

A ja podałem opis z oficjalnego pressbooka, wydanego przez dystrybutora, więc nie rozumiem…

Ronaldinho

To na końcu opisu umieść podpis w nawiasie kwadratowym "[opis dystrubutora]".
Nie wiedziałem, że to opis dystrubutora, sorry.

Aseq

Do Krzysztofa:
https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=3426 odrzcuiles zarzucalajac ze skopiowalem to z innej WWW tego nie ma nigdzie oprocz tego w nowych tresciach na FilmWebie gdzie dodaje tez opisy. Bo jak napisze opis to dodaje go i tu i tu. !!!

Grzegorz_Derebecki

> Aseq o 2006-04-21 19:12:30 napisał:
>
> Do Krzysztofa:
> https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=3426 odrzcuiles zarzucalajac ze
> skopiowalem to z innej WWW tego nie ma nigdzie oprocz tego w nowych tresciach
> na FilmWebie gdzie dodaje tez opisy. Bo jak napisze opis to dodaje go i tu i
> tu. !!!

:) To może jeszcze dopisuj w polu źródlo, że jesteś autorem tego opisu i, że podobny zgłosiłeś gdzie indziej :) Bo jak rozróżnić tych co kopjują i się podpisują od tych którzy robią własne opisy a umieszczają na kilku stronach ?

Krzysztof_Czerepak

Aseq: zaraz mogę spojrzeć w to co odrzuciłem Ci i wskazać conajmniej 5 opisów które zerżnięte były z innych www…. no chyba, że dodajesz pod różnymi nickami na różnych stronach (nie mówiąc o opisach z dvd)

Aseq

nie dodaje pod roznymi nickami. dodaje pod tym samym co tu. a z innych stron jak sa oryginalne z wydania na DVD to dopisuje juz [opis dystrybutora] bo wtedy mi sie zapomnialo :) Reszte pisze sam i dodaje odrazu na 2 fronty

Arteq

Aseq – ciekaw jestem jak wytłumaczysz mi sprawę z opisem do "An American Haunting". Dodałeś opis, ktróry czeka w kolejce do weryfikacji na filmwebie. Dodał go użytkownik, który nie ma ani jednego łba. Natomiast Ty masz już jeden łeb. Więc jak to wytłumaczysz? Sam napisałeś, że dodajesz tylko pod jenym nickiem. Wpadłeś kolego. Opisem oficjalnym zresztą to też nie jest.
Poza tym skoro jest temat opisów mam pytanie, a reczej chciałbym złożyć zażalenie, że tak to określę. Sprawdzam te opisy i nie napisze jeden z drugim źródła, tylko swój nick. A jak sprawdzam to te teksty są wszędzie, na różnych stronach, tylko często okazuje się, że to opis dystrybutora (choć czasem trzeba się naszukać, aby zyskać pewność), więc uznaję – tylko nie wiem z jakiej racji ja mam za kogoś coś szukać jak za ten czas mógłbym już weryfikować coś innego. Inna sprawa to fakt, że te opisy podpisują oni swoimi nickami, a wyraźnie jest powiedziane, ze swoimi nickami podpisujemy tylko własne opisy. Jakby ktoś był złośliwy to odrzucałby za każdym razem. Pisze delikwent, że jego opis, a wcale tak nie jest. Właśnie często spotykam to u wyżej wymienionego pana i mam nadzieję, że w końcu się to zmieni, bo jak na razie przyjmuję, ale nie wiem czy inni są tacy cierpliwi jak ja.
Wygląda na to, że zaczyna się zbijanie punktów jak na wyżej wymienionym portalu. Są użytkownicy, którzy dodają solidnie, a są tacy, którym tylko zbijanie punktów w głowie, bo ktoś gdzieś kiedyś wspomniał o jakiś rankingach i nagrodach. Oczywiście są użytkownicy, którym nie mam nic do zarzucenia, ale są też tacy, którzy tylko i wyłącznie biją punkty. Zresztą i tak nie jest tak źle. Na film*ebie jest to zjawisko znacznie częstsze i chyba co piąta kontrybucja się do czegokolwiek nadaje. Tutaj przynajmniej jak ktoś dodaje to stara się zeby było w porządku. Natomiast chyba nie natrafiłęm jeszcza na ANI JEDEN opis (nie będący opisem dystrybutora), który ktoś napisałby w miare ładnie, tylko kopiuj wklej. Chyba sam będę musiał się za to zabrać ;)
Dobra, koniec narzekania. Do portalu absolutnie nic nie mam (żeby nie było wątpliwości), ale niektórym dodającym poprzewracało się w głowach.
Ufff, starczy już tych narzekań. Na koniec powiem tylko tyle – Dodawajcie tekst OPIS DYSTRYBUTORA! Będzie mi i wam łatwiej.

Krzysztof_Czerepak

bo taki człowiek sądzi, że weryfikator nie potrafi posłużyć się wyszukiwarką… a mi np. google bardzo sprawnie działają ;]

arteq: hmm ja widziałem własne opisy, sam nawet jakiś maznąłem…

Arteq

No własnie nie wiem. Ci ludzie są tacy mało inteligentni czy jak? Wpisujesz cytat w google i już jest.
Cóż, ja tam wiele po filmach nie szperam, więc nie wiem co jest. Natomiast z tego co sprawdzałem to płacz i zgrzytanie zębami ;)
Pozostaje liczyć na to, że będzie lepiej i czasy kopiowania z filmwebu i imdb w końcu minie, bo jak na razie to dokładnie tak to wygląda :) Nie ma tutaj zapewne ani jednej rzeczy, której nie możnaby znaleźć w innym miejscu. Ale nie martwcie się – dodacie nowe opcje, wreszcie będzie można pisać recenzje. Strona stanie się poważnym przeciwnikiem dla konkurencji. W końcu sam wielki, słynny film*eb na początku też był taki maaaalutki :)
A imdb to cieżko będzie dogonić, oni samych weryfikatorów mają tyle, że pewnie biją się o to kto będzie mógł sprawdzić jakąś treść. Np czas "Silent Hilla" zmieniał się dzisiaj trzy razy. Rano trwał 120 min, potem 125, aktualnie ma 127 :) Widać, że dużo osób pielęgnuje IMDb.com :)
A jestem ciekaw (bo naprawdę nie wiem) – ilu nas jest? Tzn weryfikatorów – i użytkowników zresztą też. Tak pytam z ciekawości :)

Aseq

Spojrz ile mam punktow na filmwebie Arteq, pierwszy leb mam od wczoraj
A tak na marginesie to troche sie wkurzylem na Ciebie Krzysiek teraz wiesz… Poswiecam tej stronce 13 godzin dziennie. Dodalem zaledwie kilka opisow zapominajac dopisac ze to dystrybutora i odrazu wielkie halo ze ja mysle nie wiadomo co. Reszta opisow jest napisana przeze mnie, jesli nie, od teraz dopisuje opisy dystrybutora. i koniec! I nie doszukujcie sie w calosci jakiegos brudu bo ja naprawde sie wysilam piszac te opisy. Opisow akurat dodaje malo. Ale prosze ciekawe co znajdziesz przy takich opisach jak do filmow "Iniemamocni", "Sommersturm", "Plan Lotu", "Elizabethtown" itd…
Naprawde takich detali zeby ktos sie dopatrywal to jeszcze nie widzialem.

Ronaldinho

> Arteq o 2006-04-21 22:46:29 napisał:
>
> No własnie nie wiem. Ci ludzie są tacy mało inteligentni czy jak? Wpisujesz
> cytat w google i już jest.
> Cóż, ja tam wiele po filmach nie szperam, więc nie wiem co jest. Natomiast z
> tego co sprawdzałem to płacz i zgrzytanie zębami ;)
> Pozostaje liczyć na to, że będzie lepiej i czasy kopiowania z filmwebu i imdb
> w końcu minie, bo jak na razie to dokładnie tak to wygląda :) Nie ma tutaj
> zapewne ani jednej rzeczy, której nie możnaby znaleźć w innym miejscu. Ale
> nie martwcie się – dodacie nowe opcje, wreszcie będzie można pisać
> recenzje. Strona stanie się poważnym przeciwnikiem dla konkurencji. W końcu
> sam wielki, słynny film*eb na początku też był taki maaaalutki :)
> A imdb to cieżko będzie dogonić, oni samych weryfikatorów mają tyle, że
> pewnie biją się o to kto będzie mógł sprawdzić jakąś treść. Np czas
> "Silent Hilla" zmieniał się dzisiaj trzy razy. Rano trwał 120 min, potem
> 125, aktualnie ma 127 :) Widać, że dużo osób pielęgnuje IMDb.com :)
> A jestem ciekaw (bo naprawdę nie wiem) – ilu nas jest? Tzn weryfikatorów – i
> użytkowników zresztą też. Tak pytam z ciekawości :)

Werów jest chyba 6 – 3 założycieli, ty ,Yakuz i ja, a reszty nie wiadomo

Arteq

W takim razie i tak nie udowodnisz mi, że to opis twojego autorstwa. Musi on dopiero zostać przyjęty na FW :)
Aha – To nie zmienia faktu, ze gdy teraz patrzę na opisy, które czekają w kolejcę, ani jeden nie jest od użytkownika z jednym łbem. No chyba, że tamtego już nie ma, więc Ci go odrzucili. A skoro tak to czemu IMDB.pl ma go przyjmować? :]

Aseq

Arteq: ok to bede robic ze najpierw dodam tu, poczekam na akceptacje i potem tam, bo tam to sie nikt nie przywali, a tu trwa akceptacja krotko – zas tam kilka miesiecy (jak na opis)

Arteq

Dobra, to powiem tak: Jak opis będzie OK, będzie wiadomo, że jest Twojego autorstwa – zostanie przyjęty. A jak wiesz, w tamtej sytuacji raczej moje wątpliwości były uzasadnione.

Aseq

Uzasadnione owszem, ale niestety tylko watpliwosci :)
Aha – i jezeli moj opis bedzie na FW i bedzie tez jako Aseq to moge kopiowac swoj opis ten i dawc w zrodlo linka ??

Arteq

To już zalezy od tego co na to redakcja. Jeśli im to odpowiada, chcę czy nie chcę, wyjścia nie mam. Będę przyjmował (także proszę redakcję o opinię).
A uzasadnione to one chyba jednak były, bo dodałeś tekst, sprawdzałem – był użytkownika bez łba, wchodzę szybko do ciebie – jest łeb. Musiałbyś go chyba dostać sekundę przed tym jak wchodziłem na Twój blog. Dobra, nieważne. Jeśli to był Twój opis (bo wyraźnie nie ma go teraz w oczekujących na FW) to go dodaj tutaj.

Aseq

No wlasnie, odrzucil mi weryfikator pod komentaem ze opis nie wnosi nic nowego, grrrr :/ Dodalem tutaj ponownie http://imdb.pl/f1196
Aha no i musze sie przyznac, ze czekaja chyba 3 nie moje opisy tylko siostry :P

Arteq

Nie chcę być upierdliwy, ale dokładnie taki sam opis czeka właśnie w tym momencie na filmwebie. Dodał go użytkownik bez żadnego łba. To w końcu odrzucili Ci go, dodałeś, jest Twój? Bo moje wątpliwości coraz większe.
A oto link żeby nie było wątpliwości:
Filmweb: http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=156406&contrib.id=1169920
IMDb.pl: http://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=9217
A to Twój blog, na którym widnieje łeb: http://www.filmweb.pl/user.fhtml?i=404988

Aseq

O w morde faktycznie, zabije tego kogos jak mu to zatwierdza. Dobra jak chce to odrzuc, zaczynam miec gdzies te 4 punkty. io tak mi nie wierzysz, ale co tam… musze skonczyc z filmwebem bo sie zle konczy dodawanie na 2 fronty z tego co widze…

Proszę czekać…