FDB.PL 1140 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Do grzybka i milasa, i administratora 9
jestem

Drodzy panowie,
Najpierw dodalem film "Ao no roku gô" jako "Serial TV" i grzybek sie przyczepil, ze na imdb stoi to jako "Video". Wiec wstawilem jako "Video" i przyczepil sie Milas, ze na imdb znalazl, ze to jest "Runtime: 30 min (4 episodes)" czyli powinien to byc "Serial TV".
Prawda jest taka, ze oboja macie racje i ja o tym wiem doskonale- sam ten "produkt" widzialem.
Problem w tym, ze w Japonii popularne sa "SERIALE VIDEO", a takiej kategorii w tym serwisie nie ma. Wiec albo musze wstawic jako "Serial TV" albo jako "Video".

Do admina- a moze by dorobic kategorie Serial Video?

Tolek

zadawalem to pytanie w innym topicu – i nie dostalem odpowiedzi wiec stawiam, je tutaj ponownie.
roznica miedzy serial a mini serial?
mini serial = sezon
serial = sezon + 1 ep?
(tak? czy nie? ) czy poprostu mam sie kieorwac tym co pisze "wszechwiedzace" imdb.com ? a powiedzmy na innych witrynach znajduje zupelnie cos innego – wtedy mam robic wyliczanke czy szukac az znajde opcje na 1 wariant (4 strony na 2 wariant 7 storn) i pojsc na to gdzie jest wiecej :> ? – oczywiscie ironizuje i zartuje. ale chcialbym w koncu poznac. (czarno na bialym) jak co gdzie i po co? (czyli FAQ)

nie wydaje mi sie zeby bylo to trudno zrobic – max 1 dzien. dla 1-2 osob.
np. kategoria gatunki:
wersja pl i odpowiada w En, zeby nie bylo ze na imdb.com jest to a ja to interpretuje (tlumacze inaczej) sztywne zasady. (moze juz czas najwyzszy – serwis w sumie juz dziala jakies 2-3 tygodnie ) – zdaje sobie sprawe, ze pewnie sa ciekawsze i bardziej piorytetowe zadania, ale jak by byl FAQ – nie bylo by zbytecznych pytan – sprawdzajacy – podaje w uzasadnieniu – patrz FAQ i po sprawie :) – w ostatecznosci dyskusja na forum.

Aseq

mysle, ze powinienes sie jednak sugerowac jak to nazwales "wszechwiedzacym imdb.com", bo mini seriale to sa takie bardzo dlugie filmy podzielone na 2,3,4… czesci o czasie trwania normalnego przecietnego filmu. A serial to serial :)

Ronaldinho

Do osoby "jestem" – mam taką prośbe przed dodawaniem filmu nowego przeczytaj jakie sa zasday bo to nudne odrzucanie 25/50 nowych filmów zgłoszonych przez ciebie. Jak podajesz polskie tytuły to podawaj albo źródło polskiej strony, albo te imdb.com i polskie źródło.

Tolek

> Aseq o 2006-05-03 22:51:27 napisał:
>
> mysle, ze powinienes sie jednak sugerowac jak to nazwales "wszechwiedzacym
> imdb.com", bo mini seriale to sa takie bardzo dlugie filmy podzielone na
> 2,3,4… czesci o czasie trwania normalnego przecietnego filmu. A serial to
> serial :)

ok, nareszcie jakas konkretna odpowiedz :D – bo ja ogladam przede wszystkim seriale – i jakos trudno mi zauwazyc roznice w opcji mini :)

grzybek

> jestem o 2006-05-03 22:23:10 napisał:
>
> Drodzy panowie,
> Najpierw dodalem film "Ao no roku gô" jako "Serial TV" i grzybek sie
> przyczepil, ze na imdb stoi to jako "Video". Wiec wstawilem jako "Video" i
> przyczepil sie Milas, ze na imdb znalazl, ze to jest "Runtime: 30 min (4
> episodes)" czyli powinien to byc "Serial TV".
> Prawda jest taka, ze oboja macie racje i ja o tym wiem doskonale- sam ten
> "produkt" widzialem.
> Problem w tym, ze w Japonii popularne sa "SERIALE VIDEO", a takiej kategorii w
> tym serwisie nie ma. Wiec albo musze wstawic jako "Serial TV" albo jako
> "Video".
> Do admina- a moze by dorobic kategorie Serial Video?

za drugim razem treść powinna zostać przyjęta, na imdb przy filmie stoi V, imdb ma tutaj najwyższy priorytet i tyle. Również zwróciłem uwagę na to '4 episodes' ale skoro V, to video i koniec kropka :) Gdyby wprowadzić tutaj 'serial video' jako typ filmu, to i tak filmy tak oznaczone byłyby odrzucane, bo w którym źródle masz taki typ filmu? :)

jestem

Problem w tym, ze w np. w kilku przypadkach podalem obiegowy tytul polski- taki jakiego uzywaja fani. Innego tytulu polskiego nie ma, bo film nie zostal oficjalnie wydany w Polsce. Teraz wiem, ze w takiej sytuacji trzeba nie dawac tytulu polskiego.
W kilku przypadkach zjadlem poczatkowe "The". W kilku ktos sie czepil, ze podalem tytul polski, a adres podalem do imdb.com. Niemniej jednak tytul byl dobry! Pare razy wkradla sie literowka…
Niemniej jednak- postaram sie, zeby przyszle wpisy byly lepsze.

Aseq

V- Videos
TV Series – Serial TV
mini – mini serial
nic – nic :P
VG – Videogames (gry wideo) nie dodajemy!!!

carmin

"nic" – kino :)

Aseq

> carmin o 2006-05-03 23:30:29 napisał:
>
> "nic" – kino :)

to mialem na mysli :P:P:P

Proszę czekać…