W działach można znaleźć produkty, które producenci zdecydowali się sprzedawać na naszej stronie, jednak gorąco zachęcamy do dyskusji i dzielenia się własną opinią na temat innych produktów.
> broda1725 o 2006-12-26 11:25:02 napisał:
>
> Jaką wiwe zakupic? mam zamiar zmienić wiwke z HD 138 na którąś z skalerem
> 720 ale niewiem która jest najlepsza i najlepiej działa. I czy ten skaler
> działa tylko na filmach dvd czy tez na divxach??
Z dostępnych modeli kup 128U, skaler 720 działa ale z telewizorami HD głównie, jeżeli o obsługe filmów HD to nie działają, nawet te 1080i.
Dodatkowo czytaj http://fdb.pl/tf5905,Wiwa,i,telewizory,LCD,z,HD,Ready.html
> idarek o 2006-12-26 12:03:38 napisał:
>
> tak, działa
Tak ok ale czy warto zmieniac wiwe jak ta działa ok a podobno te nowsze modele maja duzo bajerów jak ów mowiony "scaler" ale są bardziej awaryjne?
A pozatym obraz zescalowany na 720p w dfivx sie przycina i jest obraz rozmyty?
> broda1725 o 2006-12-26 23:44:15 napisał:
>
> Tak ok ale czy warto zmieniac wiwe jak ta działa ok a podobno te nowsze modele
> maja duzo bajerów jak ów mowiony "scaler" ale są bardziej awaryjne?
> A pozatym obraz zescalowany na 720p w dfivx sie przycina i jest obraz rozmyty?
ja swojego czasu kupiłem 2x 238U (jedna moja) i 1×128u i wszystkie mielą filmiki że aż miło… i nic im sie nie dzieje, więc jeżeli chodzi o awaryjność, to w większości wypadków zdarza się to przy zakupie wiwy w hipermarketach itp, a nie bezpośrednio od dystrybutora… ale są wyjątki.
Co do tego czy warto zmienić, odpowiedź jest prosta… skoro masz taki telewizor jak ja to oczywiście, a wręcz jest to niezbędnie… zobaczysz, nie zawiedziesz się.
pozdr.
> idarek o 2006-12-27 02:15:08 napisał:
>
> ja swojego czasu kupiłem 2x 238U (jedna moja) i 1×128u i wszystkie mielą
> filmiki że aż miło… i nic im sie nie dzieje, więc jeżeli chodzi o
> awaryjność, to w większości wypadków zdarza się to przy zakupie wiwy w
> hipermarketach itp, a nie bezpośrednio od dystrybutora… ale są wyjątki.
> Co do tego czy warto zmienić, odpowiedź jest prosta… skoro masz taki
> telewizor jak ja to oczywiście, a wręcz jest to niezbędnie… zobaczysz, nie
> zawiedziesz się.
> pozdr.
Ok wielkie dzieki tak chyba zrobie mam jeszcze pare pytan co do tych nowych wiwek do ciebie:
mówisz ze najlepiej od dystrybutora czyli np.ze strony napisy org/sklep ??
te wiwy nowe posiadaja ekłalizer i tam sie ustawia dolby pro logic 2 dts i inne a jak ja mam kino z wbudowanymi dekoderami to czy niebedzie sie to gryzło chyba ze sa jakies ustawienia dzwieku bez zmian??
ioczywiście zakup kabelka compozyt , taki jak ten co ty podałes w zupełnosci wystarczy??
i który model wybrac aby był dobry i był zadowolony do tego tv ten 238 jest najnowszy według strony wiwy??
> broda1725 o 2006-12-27 18:58:06 napisał:
>
> Ok wielkie dzieki tak chyba zrobie mam jeszcze pare pytan co do tych nowych
> wiwek do ciebie:
> mówisz ze najlepiej od dystrybutora czyli np.ze strony napisy org/sklep ??
tak, albo napisy org albo ze strony wiwy przejdź do sklepu – oba są od Proabit’u
> te wiwy nowe posiadaja ekłalizer i tam sie ustawia dolby pro logic 2 dts i inne
> a jak ja mam kino z wbudowanymi dekoderami to czy niebedzie sie to gryzło
> chyba ze sa jakies ustawienia dzwieku bez zmian??
nie będzie się gryzło, wystarczy odpowiednie opcje wyłączyc, lub przestawić. No ale wszystko zależy jak będziesz podłączał sprzęt auto… bo jeżeli po optyku lub coaxial to niema problemu.
> ioczywiście zakup kabelka compozyt , taki jak ten co ty podałes w zupełnosci
> wystarczy??
tak, ten jest badzo wysokiej jakości.
> i który model wybrac aby był dobry i był zadowolony do tego tv ten 238 jest
> najnowszy według strony wiwy??
aktualnie w sprzedaży są 128U i 228U – nie wiem dlaczego zdjęli 238U, dziwi mnie to – no chyba dlatego ze ktoś się przyburzył o prawa autorskie i licencje do metody zgrywania płyt Audio do formatu MP3…
No ale z dostępnych opcji, wybierz 128U.
>aktualnie w sprzedaży są 128U i 228U – nie wiem dlaczego zdjęli 238U, dziwi mnie to
Byc moze dlatego ze było za duzo zwrotów 238U, to info z carrefoura, od pracownika działu – klopoty z czytnikami z nowszych partii. Pytałem konkretnie o wiwa 128U, ta wraca normalnie, co którys egzemplarz jest walniety i tyle. Podobno w porownianiu z manta u wiwy nie ma duzo zwrotów. Z inne jstrony byc moze ze jada bezposrednio do proabitu…
> idarek o 2006-12-27 20:38:46 napisał:
>
> tak, albo napisy org albo ze strony wiwy przejdź do sklepu – oba są od Proabit’u
> nie będzie się gryzło, wystarczy odpowiednie opcje wyłączyc, lub
> przestawić. No ale wszystko zależy jak będziesz podłączał sprzęt auto…
> bo jeżeli po optyku lub coaxial to niema problemu.
> tak, ten jest badzo wysokiej jakości.
> aktualnie w sprzedaży są 128U i 228U – nie wiem dlaczego zdjęli 238U, dziwi
> mnie to – no chyba dlatego ze ktoś się przyburzył o prawa autorskie i
> licencje do metody zgrywania płyt Audio do formatu MP3…
> No ale z dostępnych opcji, wybierz 128U.
Ok ja bede podłanczał przez optyk i jeszcze jedno ptyanie ta wiwa 128u ma napewno scaler bo na zadnej stronie niemoge znalezc o tym nawet na proabit i napisy org.
Mam 228U i chodzi bez zarzutu. Kupilem w Avansie. Z tego co wiem 228U i 128U to te same flaki. Wybralem wieksza, bo pasuje wymarami do innego tego typu sprzetu.
Pozdrowienia
Broda1725,
Nie chcialbym wprowadzic cie w blad, ale wszystko wskazuje na to, ze ma skaler:
- w opisie 228U na stronie producenta jest wymieniony skaler,
- na pudelku pisze: HDTV 16:9 skaler 1280 × 720p
- w menu jest mozliwosc wyboru trybu wyswietlania HD 1280×720
Na zywca tego nie sprawdze, bo moj tv tego nie wyswietli :-(
idarek ma problemy z QPELem na 238U. Czekam na probke, zeby sprawdzic czy to faktycznie prawda. U mnie wszystko z QPELem chodzi bez zarzutu.
Moja 228U ma od nowosci zainstalowane oprogramowanie dla wiwy 128U v.210.
Pozdrowienia,
> ErrorOnPage o 2006-12-29 22:52:39 napisał:
>
> Broda1725,
> Nie chcialbym wprowadzic cie w blad, ale wszystko wskazuje na to, ze ma skaler:
> – w opisie 228U na stronie producenta jest wymieniony skaler,
> – na pudelku pisze: HDTV 16:9 skaler 1280 × 720p
> – w menu jest mozliwosc wyboru trybu wyswietlania HD 1280×720
> Na zywca tego nie sprawdze, bo moj tv tego nie wyswietli :-(
> idarek ma problemy z QPELem na 238U. Czekam na probke, zeby sprawdzic czy to
> faktycznie prawda. U mnie wszystko z QPELem chodzi bez zarzutu.
> Moja 228U ma od nowosci zainstalowane oprogramowanie dla wiwy 128U v.210.
> Pozdrowienia,
A jak wogule chodza te wiwki, bo moja stara smiga smialo. Jestem ciekaw jak wyglada obraz ze scalera takie porownanie zwykly i pod hdtv. U mnie niema nigdzie w sklepie aby przetestowac jedyne wyjscie to zamowienie przez napisy.org. I tu jest problem kupic kota w worku?? a jak niema zbytniej ruznicy moze nawet sie nieoplaca bo podobno rozciaga glowy na filmach.
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH KINOMANIAKÓW !!
Proszę czekać…