Sentaro (Masatoshi Nagase), to "kierownik" straganu z tradycyjnymi wypiekami japońskimi (wyrób składa się z dwóch naleśników z nadzieniem z pasty z czerwonej kandyzowanej fasoli), zwanymi "an". Tokue (Kirin Kiki), siedemdziesięcioletnia kobieta, stara się przekonać Sentaro, aby ją zatrudnił. Tokue ma sekret na wyśmienite ciasta. Smak jej domowej roboty, galaretki z fasoli, przekonuje go. Ino patrzeć, jak stragan zamienia się w mały sklepik!
Sentaro, mężczyzna w średnim wieku, jest właścicielem niewielkiej naleśnikarni, w której serwuje dorayaki, japoński deser składający się z naleśników przekładanych słodką pastą z czerwonej fasoli. Kiedy Sentaro rozpoczyna poszukiwanie pomocy kuchennej, zgłasza się siedemdziesięcioletnia Tokue. Cukiernik początkowo odrzuca jej wniosek, gdyż obawia się, że praca może się okazać ponad siły starszej pani, która w dodatku ma nieco zdeformowane dłonie. Właściciel zmienia jednak zdanie, kiedy tylko próbuje pasty przygotowanej przez Tokue. Dzięki jej sekretnej recepturze na tytułowe "an" drobny biznes zaczyna rozkwitać...
Pozostałe
Proszę czekać…