Sentaro, mężczyzna w średnim wieku, jest właścicielem niewielkiej naleśnikarni, w której serwuje dorayaki, japoński deser składający się z naleśników przekładanych słodką pastą z czerwonej fasoli. Kiedy Sentaro rozpoczyna poszukiwanie pomocy kuchennej, zgłasza się siedemdziesięcioletnia Tokue. Cukiernik początkowo odrzuca jej wniosek, gdyż obawia się, że praca może się okazać ponad siły starszej pani, która w dodatku ma nieco zdeformowane dłonie. Właściciel zmienia jednak zdanie, kiedy tylko próbuje pasty przygotowanej przez Tokue. Dzięki jej sekretnej recepturze na tytułowe "an" drobny biznes zaczyna rozkwitać...

Opisy filmu

2 dodaj opis
Krzysztof
  • Mój własny opis

Sentaro (Masatoshi Nagase), to "kierownik" straganu z tradycyjnymi wypiekami japońskimi (wyrób składa się z dwóch naleśników z nadzieniem z pasty z czerwonej kandyzowanej fasoli), zwanymi "an". Tokue (Kirin Kiki), siedemdziesięcioletnia kobieta, stara się przekonać Sentaro, aby ją zatrudnił. Tokue ma sekret na wyśmienite ciasta. Smak jej domowej roboty, galaretki z fasoli, przekonuje go. Ino patrzeć, jak stragan zamienia się w mały sklepik!

Mehtol
  • Opis dystrybutora

Sentaro, mężczyzna w średnim wieku, jest właścicielem niewielkiej naleśnikarni, w której serwuje dorayaki, japoński deser składający się z naleśników przekładanych słodką pastą z czerwonej fasoli. Kiedy Sentaro rozpoczyna poszukiwanie pomocy kuchennej, zgłasza się siedemdziesięcioletnia Tokue. Cukiernik początkowo odrzuca jej wniosek, gdyż obawia się, że praca może się okazać ponad siły starszej pani, która w dodatku ma nieco zdeformowane dłonie. Właściciel zmienia jednak zdanie, kiedy tylko próbuje pasty przygotowanej przez Tokue. Dzięki jej sekretnej recepturze na tytułowe "an" drobny biznes zaczyna rozkwitać...

Więcej informacji

Proszę czekać…