Reżyser Nicholas Kovacic, po nagradzanych dokumentach o winie („Decanted.”) i piwie („Brewmore”), zabiera nas w podróż do krainy tequili i mezcalu. To w Meksyku rośnie najwięcej odmian agawy, z której od dwóch tysięcy lat produkowane są te dwie, coraz popularniejsze odmiany alkoholu. Między zapierającymi dech w piersiach wzgórzami Jalisco a surowymi strzelistymii szczytami Oaxaca, odwiedzamy trójkę producentów, których rodziny destylują agawy od pokoleń. Poznajemy historię Carlosa, którego rodzina sadziła pierwsze błękitne agawy pod koniec XIX wieku, Gracieli, produkującej mezcal w tradycyjnych glinianych naczyniach i Aquilino, spadkobiercy rodzinnej destylarni mezcalu działającej od trzech pokoleń. Historie trójki ambitnych producentów, pełne pasji i poświęcenia splatają się z burzliwą historią Meksyku. Tequila i mezcal to coś więcej niż alkohol. To część ducha, który tworzy kulturę tego kraju.
Współtworzą tę stronę dodaj treści

Ta strona powstała dzięki ludziom takim jak Ty. Każdy zarejestrowany użytkownik ma możliwość uzupełniania informacji o filmie.
Poniżej przedstawiamy listę autorów dla tego filmu:

1
Khaosth
54 pkt.
2
Sweet_Foxy
3 pkt.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…