Filmy gastronomia

Przeszukaj katalog

Zestawienie najlepszych i najpopularniejszych filmów w których występuje gastronomia. Zobacz zwiastuny, oceny, oraz dowiedz się kto reżyserował i jacy aktorzy występowali w tych filmach.

Ratatuj

7,4
Marzycielski szczur Remy pragnie zostać szefem kuchni w jednej z wykwintnych paryskich restauracji. Zmuszony do wyboru między oczekiwaniami rodziny a kulinarnym powołaniem, Remy wplątuje się w ciąg nieoczekiwanych wydarzeń i wraz z nowym przyjacielem Linguinim wywraca gastronomiczny świat do góry nogami.
Sławny i szanowany właściciel restauracji, autor wielu książek i gość programów telewizyjnych, autorytet w sprawach kulinarnych postanawia przejść na emeryturę i przekazać swą spuściznę synowi. Jednak on ma inną pasję - jest członkiem zespołu cyrkowego.
Komedia absurdów i nieporozumień. Hans i Max chcieliby przejąć miejscowy rynek hot dogów, podczas gdy Harry wolałby raczej być kochany przez swojego muskularnego mechanika samochodowego. Jednak torba z zagadkową zawartością, która przypadkiem dostaje się w ich ręce, niweczy dotychczasowe plany i grupa świeżo upieczonych złodziei nagle znajduje się w Drogomyślu w Polsce. Glawogger pokazuje, jak stworzyć realizm magiczny w Europie środkowej, gdzie naprawdę wszystko może się zdarzyć. Celem jest tutaj podróż sama w sobie, pełna odlotów narkotykowych i absurdalnych zadań, których nikt nie jest w stanie wykonać.


Zemsta

6,6
Francis Costello (Johnny Hallyday) jest właścicielem restauracji, mieszka we Francji, prowadzi spokojne, uporządkowane życie. Rzuca je w jednej chwili, kiedy dowiaduje się że jego przebywająca w Hongkongu córka, jej mąż i dzieci zostali ofiarami brutalnego napadu. Costello jedzie na miejsce, aby tam wymierzyć sprawiedliwość. Zatrudnia trzech miejscowych zabijaków, pracujących dla mafii i rozpoczyna prywatne śledztwo. Bardzo przydadzą mu się umiejętności, które nabył 20 lat temu, pracując jako zawodowy zabójca.
Próbując sił w pieczeniu, warzeniu i duszeniu, uznany autor i publicysta kulinarny, Michael Pollan, sprawdza, jak gotowanie zmienia jedzenie i kształtuje nasz świat.
Student szwedzkiej szkoły gastronomicznej - Jai, poznaje piękną i bogatą Sophie (Annabelle Wallace). Młodzi, pomimo początkowych trudności we wzajemnych relacjach, zakochują się w sobie. Niestety różnice społeczne i kulturowe jakie ich dzielą mogą okazać się przeszkodą nie do pokonania...
W Paryżu, trzy tygodnie po Waterloo, w nocy 6 lipca 1815 roku. Francja zaatakowana, klęska Napoleona, Paryż zajęty przez aliantów, ludzie są niespokojni. Napoleon wyrusza na wygnanie. Królewiczowie zajmują Paryż i próbują przywrócić monarchię. Talleyrand (Claude Rich), sprytny polityk o giętkich przekonaniach, zaprasza szefa policji i gorliwego rewolucjonistę Fouché'a (Claude Brasseur) na kolację i próbuje przekonać go, aby służył królowi. W czasie posiłku obrażają się nawzajem, oskarżają się wzajemnie i na pierwszy rzut oka wyglądają jak śmiertelni wrogowie. Ale zdecydowanie mają jedną wspólną cechę: oboje są głodni.
Przeżyj emocje i dramatyczne chwile towarzyszące przygotowaniom do doniosłych wydarzeń w świecie sportu, mody, kosmonautyki i gastronomii.
Słowa kluczowe

Proszę czekać…