Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.
W zgodzie z mysla przewodnia Hyde Parku – nie samym filmem czlowiek zyje – za tydzien rusza najwieksze wydarzenie pilkarskie – Mistrzostwa Swiata! Nasza reprezentacja ten czas spedzi na wczasach, ale nie zmienia to faktu, ze dla kibicow jest to miesiac swietowania ;)
Jakie sa wasze typy, ulubione druzyny, albo przemyslenia dotyczace mundialu (chociazby faktu, ze po raz pierwszy w Afryce)?
ja przede wszystkim licze na kilka ciekawych meczy, nie mam faworyta, ani reprezentacji ktorej jakos specjalnie bede kibicowal, ale nie mialbym nic przeciwko gdyby do polfinalow dotarla Holandia, Argentyna, Hiszpania i moze Wybrzeze Kosci Sloniowej.
Na faworytow kreuje sie, tradycyjnie juz Brazylie, i jak zwykle jest w tym sporo sensu, w tym roku rowniez Argentyna zdaje sie miec silna ekipe, najslabszy jej punkt, moim zdaniem to trener – Diego Maradona moze na graniu w pilke sie znal, ale na trenowaniu…….
co Wy na to? znajdziecie czas miedzy filmami na chwile starej dobrej pilki kopanej? ;)
> Jankes o 2010-06-14 15:15 napisał:
> . A jak muszą
> się tam czuć piłkarze…
a jak musi czuć się kibic za którym np stoi 10 i tak trąbią….dlatego myślę, że to jest trochę wyolbrzymiane, przecież sami kibice by tego nie wytrzymywali jakby to było tak do przesady uciążliwe….no chyba, że zatyczki do uszu;p
ale w sumie nie wiem, nie byłem, nie słyszałem…..
edit: no ale może być to w sumie męczące, dziś w radiu słyszałem, że ma być to zakazane….
mysza, chyba nie wiesz ile jest w stanie wytrzymac kibic, ktory cudem dostal bilet i jeszcze na dodatek zaplacil za niego sporo $ ;)
ja mysle ze trafiles w sedno sprawy – jak taki przykladowy kibic znajdzie sie na meczu otoczony 10 wyjacymi trabkami, to sam bierze tez taka trabe i wyje jeszcze glosniej ;)
ps. Holandia – Dania 2:0, widzialem tylko urywki, bo praca, ale podobno kolejny nudnawy mecz…
czy tylko mi sie tak wydaje czy coraz wiecej pilkarzy narzeka na nowa pilke? zazwyczaj do tylko bramkarze placza wnieboglosy, ze za szybka, za sliska itd, a tym razem coraz wiecej pilkarzy z pola tez…
ja dania-holandia oglądałem na telefonie, mecz rzeczywiście bez rewelacji, holendrzy mogą ciężko znosic ten turniej bo podobno jako jedni z nielicznych nie przygotowywali sie w ośrodkach wysokogórskich i troche to bylo widac po tempie meczu….
tak mi sie troche skojarzyło, ze na małyszu w zakopcu też ludzie wymiataja na trabkach, odbior melodii podobny co w rpa..
moge sobie tylko wyobrazic, że u nas na euro tez bedzie glosno, Polacy lubia sie tak podniecac, że mamy najlepszych kibiców (edit. najlepszych pilotów, specjalistów) i w ogole wszystko najlepsze…..u nas też bedzie glosno ;p
no to do Ciebie kolego pan Michal Listkiewicz ma dwa slowa:
Nie ma szans, by FIFA zabroniła wnoszenia na stadion tych trąb – mówi były prezes PZPN, który na MŚ w RPA jest członkiem Komisji Sędziowskiej FIFA. – Czułem się jak w ulu pełnym pszczół, ciężko było wysiedzieć – powiedział Listkiewicz po meczu Algieria – Słowenia. – Ale jak mam do wyboru chamskie wyzwiska i okrzyki "j…ć PZPN", to zdecydowanie wolę te wuwuzele.
:D
Dzisiaj Wlochy-Paragwaj 1:1, nie spodziewalem sie tu remisu szczerze mowiac.
Jutro Portugalia i WKS zapowiada sie najciekawiej, szkoda ze znowu w robocie :/
> kolbiel o 2010-06-15 00:07 napisał:
> no to do Ciebie kolego pan Michal Listkiewicz ma dwa slowa:
>
> Nie ma szans, by FIFA zabroniła wnoszenia na stadion tych trąb – mówi były
> prezes PZPN, który na MŚ w RPA jest członkiem Komisji Sędziowskiej FIFA. -
> Czułem się jak w ulu pełnym pszczół, ciężko było wysiedzieć – powiedział
> Listkiewicz po meczu Algieria – Słowenia. – Ale jak mam do wyboru chamskie
> wyzwiska i okrzyki "j…ć PZPN", to zdecydowanie wolę te wuwuzele.
>
> :D
hehe
> Jutro Portugalia i WKS zapowiada sie najciekawiej, szkoda ze znowu w robocie :/
ja na potrzeby mundialu kupiłem sobie taki chiński telefon z tv za 150 zl ;p….ale normalnie wypas, duży wyświetlacz, wysuwa się antenę jak z jakiegoś radia i (w sumie zależy gdzie jestem ale przeważnie) dobry obraz mam, nie płacę za to, tvp1,2,info,polsat,tvn odbierqa ;p
> Nie oglądałem Włochów z Paragwajem. Ale widziałem jeden “faul” na włoskim piłkarzu. Już nie pamiętam > na kim to było ale nieźle symulował. Słyszałęm że Włosi to mistrzowie w tym ;)
bo Włosi symulowanie traktują po prostu jak jeden z elementów futbolu
http://www.youtube.com/watch?v=I0uFN7eME68&feature=related
;p
hehe, swietny pomysl z tym przenosnym tv! mi niestety nie pomoze ani chinski ani mongolski, bo na biurku go i tak nie postawie ;)
wlasnie sie skonczyl mecz Portugalia – WKS, nie widzialem oczywiscie, skrot przejze w domu, niestety kolejny bezbramkowy remis (wczesniejsza potyczna Nowej Zelandii ze Slowacja tez na remis)… moze chociaz Brazylia cos ustrzeli, skoro pilka tak dziwnie sie zachowuje ze trzeba z nia wejsc do bramki (ewentualnie strzelic prosto w bramkarza i pozwolic jemu wbic sobie pilke do bramki), to kto ma to lepiej zrobic, niz wlasnie Brazylijczycy? ;D
MS na razie niezbyt porywające….ale to dopiero pierwsze mecze, dużo remisów, wszyscy grają dość zachowawczo, ale to jeszcze nie koniec, jak zespoły zaczną grać o być, albo nie być to dopiero się zacznie, swoje przeczucia o rekordowej ilości żółtych/czerwonych kartek podtrzymuję…..
Kto widzial mecz Hiszpanow ze Szwajcarami?? mi sie udalo (bo w pracy!!) zobaczyc druga polowe! najwieksze emocje na tych mistrzostwach do tej pory! malo bramek, ale dobry, dobry mecz. mysle ze wszystkie mecze powinny sie zaczynac od wyniku 1:0 dla slabszej druzyny! ;)
patrzac na te wszystkie niecelne strzaly Hiszpanow zaczynam sie zastanawiac, czy nie ma ziarna prawdy w tych narzekaniach na pilke…..
dzis całkiem niezły dzień…worek z bramkami się otworzył, Francja do domu ;p…1-sza, może nie powiem sensacja, ale niespodzianka, jutro pewnie Serbia się pożegna..co do grupy c to rozstrzygnięcie w ostatniej kolejce pewnie będzie i wówczas Słowenia pewnie polegnie na Anglii, która przejdzie z USA…no chyba, że Słowenia jutro zaskoczy, a jak już zaskoczy jutro to może i z Anglią zaskoczyć i wtedy może być ciekawie w tej grupie….
Hiszpania-Szwajcaria= szok, ale jakby to był jakiś towarzyski to pewnie by kilkoma bramkami wygrali- chyba presja jednak, może też piłka, ale wszyscy grają tą samą…
prawda ze robi sie ciekawiej, dzis kolejny szoker – Niemcy polegli z Serbia, stracili tez Klose, wczoraj Francja w FATALNYM stylu przegrala z Meksykiem (wynik na 2:0 ustanowil sedziwy jak na pilkarza, 37 letni gwiazdor G.Blanco).
Wlasnie sie skonczyl mecz Slowenii z USA, Slowency wygrywali juz nawet 2:0 ale dali sobie wydrzec zwyciestwo amerykanom.
A dzis Anglicy kontra Algieria, nie zapowiada sie widowiskowo ani specjalnie ciekawie, ale kto wie?…
no zaczyna sie troche dziac nareszcie! dzis meczem hiszpania honduras zakonczyla sie druga seria spotkan grupowych, od jutra ostatnia kolejka, czyli po 4 mecze dziennie!
portugalia dzis rozjechala koree pln 7:0, hiszpanie 2:0 z hondurasem, powinno byc sporo wyzej. ciekawe czy hiszpanii to wystarczy. mozna by dlugo debatowac nad szansami druzyn w poszczegolnych grupach, wszystko sie wyjasni do piatku ;) na dzien dzisiejszy tylko Kamerun i Korea Pn nie maja juz zadnych szans na awans, a komplet punktow zdobyly Argentyna, Holandia, Brazylia i Chile.
po dwoch kolejkach solidnie wyglada moim zdaniem Brazylia, choc moze polot nie na najwyzszym poziomie, ale dobrze w obronie. nie najlepiej gral kaka, ale teraz dunga bedzie musial skorzystac z kogos innego. ;)
> mysza_007 o 2010-06-21 23:54 napisał:
>
> i czy tylko my tu oglądamy MS??;p
>
a co sie dziwisz? sami kinomaniacy ;)
>
> Kamerun, Korea Pn i Nigeria ;p
>
tu sie zgodzic nie moge ;) Kamerun i Korea Pn nie maja juz zadnych szans na awans, natomiast Nigeria, mimo ze tez ma 0 punktow jeszcze szanse ma, chociaz czysto teoretyczno-matematyczne →
Argentina 6 (4)
South Korea 3 (-1)
Greece 3 (-1)
Nigeria 0 (-2)
Nigeria gra z Korea, Argentyna z Grecja. Jesli Argentyna wygra, Nigeria musi pokonac Koree. W nawiasach sa roznice bramek, wiec 1:0 dla Argentyny i taki sam wynik dla Nigerii i obie druzyny awansuja ;)
ps. tak, troche mi sie dzisiaj nudzi w pracy ;)
tak mój błąd…….w sumie to nigeria ma całkiem spore szanse
łał…właśnie włączyłem francja-rpa-hahahahahahahahaha 0:2 tak myślałem , żę francja bedzie musiala z 5,6 strzelic zeby miec szanse a tu prosze , no jeszcze chyba 2 gole i bedzie kolejny szoker….zakladajac ze wynik sie w 2-m nie zmieni
piec minut do konca Francja 1:2 RPA. mecz urugwaj meksyk na 1:0, ten drugi niby o pietruszke, moglo sie wydawac ze zagraja spokojnie na remis, ale przeciez pierwsze miejsce w grupie A gra potem z drugim w grupie B, czyli najprawdopodobniej NIE z Argentyna. I tak naprawde o to jest ten mecz :) a Francuzi jedna, honorowa (?!) bramka na calych mistrzostwach, no ladnie.
no i sie skonczylo. gospodarze i Francuzi juz sobie nie pograja. urugwaj na 1 miejscu, meksyk na 2. wieczorem grupa B.
Pierwsza ciekawa para: Niemcy-Anglia, ale mecz trochę rozczarował, bo Ghana odpuściła znając wynik Australii…
Dla mnie największą bolączką tego mundialu jest tvp z jej komentatorami. Normalnie powinni zwalniać z abonamentu za oglądanie tych relacji z dźwiękiem. Nie dość te ramole nie mają nic ciekawego do powiedzenia, widać, że dawno stracili zainteresowanie piłką (dziś, bodajże Engel: Mirek Trzeciak mówi, że to młodzi dobrze zapowiadający się zawodnicy o Ozilu i Ayewie), nie potrafią powiedzieć nic stanowczego, bo nie mogą nikogo obrazić, oceniają sytuacje na powtórkach i nie widzą co się wydarzyło (na Eurosporcie, gdzie są relację tekstowe na żywo widziałem dobry motyw: red. jakistam na postawie powtórek stwierdził, że faulu nie było, czyli należała się co najmniej żółta kartka; sędzia popełnił koszmarny błąd, na powtórce widać, że Ronaldo był na co najmniej 10-centymetrowym spalonym), czyli irytacja, powtarzalność i nuda.
Publiczna nie ma odwagi zatrudnić kogoś młodego z ikrą, bo muszą być mili dla betonu, a do tego trzeba k..wsko zakłamanym:D
> mysza_007 o 2010-06-23 23:18 napisał:
> dziś raczej bez sensacji ;p
no a dzisiaj (przynajmniej na razie) Wlosi przegrywaja ze Slowacja, jesli nie wyrownaja w drugiej polowie to tez beda wracac do domu… ciekawe czy tez druga klasa, jak Francuzi ;)
a wieczorem Holendrzy graja o pietruszke z Kamerunem a Dunczycy z Japonia o awans. ciekawie?
edit: no i jednak. Wlosi nie wychodza z grupy! (po raz pierwszy od 36 lat, podobno….) przegrywaja 3:2 ze Slowacja i moga sie pakowac. Paragwaj i Slowacja graja dalej, do domu wraca Nowa Zelandia.
nie ty jeden, podejrzewam ;)
na razie wyglada na to ze najlepiej radza sobie druzyny amerykanskie, afryka i europa lekko w tyle….
wczoraj po fatalnym wystepie z turniejem pozegnali sie Dunczycy, podobala mi sie gra Japonii, musze przyznac.
dzis przedostatni dzien meczow grupowych, brazylia i portugalia graja o 1 miejsce, nie wydaje sie mozliwe zeby wks nastrzelalo wystarczajaca ilosc goli (zdaje sie ze 9)… a za to w grupie H jeszcze wszystko mozliwe, kazda z druzyn moze odpasc, kazda moze awansowac. ciekawe co pokaza hiszpanie…
Słabi Niemcy gromią jeszcze słabszych Anglików. Dawno nie oglądałem tak słabych Mistrzostw i Evra dobrze podsumował to, mówiąc "Zawsze dobrze posiedzieć w domu".
Anglicy lepiej grali niż Niemcy. Sędzia dał tyłka. Mecz inaczej by się potoczył…
> Beznickowy o 2010-06-27 20:00 napisał:
> Anglicy lepiej grali niż Niemcy. Sędzia dał tyłka. Mecz inaczej by się
> potoczył…
to chyba jakis inny mecz ogladalismy ;)
nie zgodze sie, ze Anglicy grali lepiej niz Niemcy. fakt, ze byl blad sedziego, ale w takim wypadku trzeba sie bardziej zmobilizowac (tym bardziej ze mieli przerwe na to) i strzelic kolejne bramki, a nie chodzic po boisku z nadasana mina i dac sobie strzelic kolejne 2 gole.
momentami wydawalo mi sie ze to nasi graja z Niemcami – bez ladu, pomyslu i zaangazowania.
Zauważ, że druga część pierwszej połowy i druga połowa do momentu straty trzeciej bramki należała do Anglików, a Niemcy strzelili im dwie bramki z kontry, bo Anglicy musieli się odsłonić, by gonić wynik. Jakby do szatni schodzili przy stanie 2:2 mecz zdecydowanie inny obrót by przyjął.
> Beznickowy o 2010-06-28 14:06 napisał:
> Jakby do szatni schodzili przy stanie 2:2 mecz zdecydowanie inny obrót by przyjął.
jestes pewien? to jest tylko gdybanie. zauwaz, ze na poczatku meczu tez byl remis 0:0 i Anglia przez pol godziny nie grala nic, a Niemcy im strzelili 2 bramki…
> Trophy o 2010-07-02 17:52 napisał:
> Kolejna dobra informacja dzisiaj – Brazylia przegrała!!!
a jeszcze lepsza jest taka, ze przegrala z Holandia ;) pomaranczowe szalenstwo. meczu nie widzialem, no bo wiadomo, robota, a jak czlowiek w domu to jakies urugwaje z ghana…. dobrze ze final w weekend ;)
> Beznickowy o 2010-07-02 21:35 napisał:
> Żałuj, że meczu nie oglądałeś. Najlepszy mecz mistrzostw dotychczas:)
kurde, no bo jakby nie mogli tych meczow dawac jak ludzie juz do domow powracaja… ;)
wlasnie sie skonczyl urugwaj z ghana, nie byl taki zly, szczegolnie koncowka z emocjami – w ostatniej minucie!!! dogrywki ghana dostaje karnego, ale go nie wykorzystuje. no i na koniec odpada ostatnia druzyna afrykanska. jutro najpierw przedwczesny final, a potem hiszpania powinna pojechac paragwaj.
Nie zgodzę się, że to przedwczesny finał. Nie sądzę by Argentyna czy Niemcy mistrzostwa wygrały.
no nie wiem.. po tym co Niemcy dzis pokazali, to wcale bym sie nie zdziwil gdyby to jednak oni wygrali… wydaje mi sie ze na tym etapie kazda z druzyn ma potencjal zeby to zrobic (chociaz Urugwaj i Paragwaj wydaja sie miec najmniejsze szanse). prawda jest ze bylo (i moze bedzie jeszcze) sporo niespodzianek, Szwajcarzy z Hiszpanami, Slowacy z Wlochami, Holendrzy z Brazylia tez mala niespodzianka, rozmiar porazki Argentyny tez w takich kategoriach trzeba rozpatrywac. tylko sie cieszyc! jeszcze troche emocji powinno byc przed nami!
no faktycznie niezle historie z tymi karnymi :) mam nadzieje, ze jak nie Hiszpanie to wlasnie Holendrzy dadza rade Niemcom, ale nie bedzie latwo. Problem Hiszpanii byl widoczny w dzisiejszym meczu – po 80 minutach mieli ponad 60% posiadania pilki i tylko 1 celny strzal, nie liczac karnych !!!! Na Niemcow bedzie potrzeba czegos wiecej.
paragwaj-hiszpania: kolejna wtopa sędziów, nie uznali prawidłowo zdobytego gola dla paragwaju…
generalnie uważam, że pomyłki sędziowskie to jeden z elementów futbolou i powinno tak zostać, ale lepiej żeby to dotyczyło symulowania fauli, nie nieuznawania prawidłowych bramek bo na tych MS to sędziowie jawnie wypaczają wyniki meczów…..
> kolbiel o 2010-07-07 14:29 napisał:
> no, wczoraj zgodnie z przewidywaniami Holendrzy wygrali z Urugwajem. Dzis ciezko
> przewidziec wynik, mam przeczucie ze to Niemcy beda gora, ale grosza na to nie
> postawie :)
Myślę, że Niemcy idą na mistrza świata, można ich lubić lub nie, ale mają bardzo dobrą drużynę. Grają bardzo fajny futbol jakby nie ta drużyna.
Proszę czekać…