KINO DOMOWE 1059 nowy temat
szukaj Kategorie

W działach można znaleźć produkty, które producenci zdecydowali się sprzedawać na naszej stronie, jednak gorąco zachęcamy do dyskusji i dzielenia się własną opinią na temat innych produktów.

Jaki TV wybrać ? 10
nescafe

Witam zastanawiam się nad zakupem nowego telewizora do 42cali możecie mi coś konkretnego poleci w cenie do 4000zł nie chce pytać na na forach typu hdtv bo tam zawsze polecają handlarze to na czym mają w danej chwili największy zysk zależy mi na bezstronnej opinie tv będzie głównie wykorzystywany do oglądania DVD z sygnałem SD musi sobie bardzo dobrze radzić inna dla mnie ważna rzecz to to żeby nowy tv miał bardzo dobra czerń a wiadomo że LCD a nawet Plazmy maja z tym problem jak jest z telewizorami opartymi na technologi LED ?

Grzegorz_Derebecki

Ja może nie polece tv ale jeżeli chcesz dobrze oglądać dvd to mnie rewelacyjnie sprawdza się sony playstation 3 która to pięknie upscaluje dvd :)

A wracajac do tv to najlepiej coś z minimum 100hz może jakieś sony? Może coś 3d ?:)

Beznickowy

Ja niecały rok temu zakupiłem Sony Bravia 42’’ (wykorzystującą technologię LED) i ogólnie jestem zadowolony. Technologia LED ogólnie poprawia jakość obrazu (nasycenie kolorów, w tym czerni). W dobrze zaciemnionym pokoju jestem w pełni zadowolony z obrazu, a co do trybu dziennego mam małe zastrzeżenia, ale pewnie gdybym się pobawił w ustawieniach, to może bym uzyskał satysfakcjonującą jakość obrazu.

Ale ogólnie radzę ci pochodzić po salonach RTV i samemu zdecydować jaka jakość obrazu cię zadowoli ;)

Ronaldinho

Polecam wziąć jakiś swój ulubiony film na DVD do sklepu a’la Media Markt i popatrzeć jak on wygląda na różnych telewizorach.

justangel

> Ronaldinho o 2010-08-26 23:54 napisał:
> Polecam wziąć jakiś swój ulubiony film na DVD do sklepu a’la Media Markt i
> popatrzeć jak on wygląda na różnych telewizorach.

Dokładnie. A potem poszukać tego samego modelu taniej:)

ferhin2

o ile, ktoś ze sprzedawców z MM na to pójdzie :)

poczytaj sobie o modelu samsunga C650 zależnie od cali 32C650, 37C650, 40C650 …
spełnia wymagania najbardziej wymagających
jeśli chcesz wydać więcej to również wśród Samsunga poczytaj o modelach LED
32C6000, 37C6000, 40C6000

Ronaldinho

Sprzedawcy na to idą, bo to w ich interesie jest sprzedać i jeśli ci tak nie dadzą wypróbować produktu, to po prostu pójdziesz gdzie indziej. To tak jakby nie dać przymierzyć ubrania w sklepie odzieżowym :) A teraz trudno o wybór konkretnego telewizora, wchodzisz np do takiego MM a tam potrafi być ich ze sto różnych.

Young_Caesar

osobiście ja nie polecam obecnie kupować telewizora za kolo 4 tys.
telewizory lcd full hd juz sa naprawde tanie, a niewiele odbiegają od LEDów póki co te tańsze ledy(,a na takie nas stać ,bo za 4 tyś nie kupi się porzadnego leda 42 cale) są gorsze od tych droższych z lepszymi parametrami telewizorów LCD a i tak dużo tańszych. Za niedługo na rynku będą pojawiać się tv z technologią OLED i to już naprawde bedzie cos lepszego , do tego możnaby się za jakis czas zastanowić nad tv 3D jak ktoś lubi bo jest ich coraz wiecej i są coraz tansze. W tej chwili kupiłbym najlepiej jakis średniej klasy tv LCD full hd i cieszył się nim dobre parę lat ,za naprawde niewielką cenę… oczywiscie pochodziłbym po sklepach i porównywał parametry poszczególnych telewizorów i wybrał najodpowiedniejszy….lecz nie sugerując się obrazem jaki jest widoczny w sklepie, ponieważ oni zazwyczaj różnie ustawiają te telewizory , w tych słabszych puszczają dobry sygnał ,a w tych lepszych ktore i tak schodzą juz to olewają.

raptor0

Zgadzam się z Young Caesarem.Osobiście mam sharpa aquosa model lc-32xl8e i jestem zadowolony,to jest jeden z niewielu tv,który jest Made in Japan.

nescafe

Warto kupić pioneera 4280XA za 3tyś ?

fusserg

Do 3tyś zł polecam SONY Bravia KDL-40EX500. Znakomita jakość obrazu przy cyfrowych źródłach, rewelacyjna czerń, Full HD, Motionflow 100Hz, Bravia Internet Video, filmy BRRip puszczane z pendrive USB ogląda się bardzo dobrze. Telewizor mam od kilku tygodni. Jestem zadowolony z zakupu.

Proszę czekać…