FILMY 1289 nowy temat
szukaj Kategorie

Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.

Kod Leonarda Da Vinci 22
Alpinus

Książka Dana Browna zafascynowała mnie do reszty, była świetna teraz z niecierpliwoscią czekam na film.

bialko456

A tak pozatym kiedy film ma sie odbyć premiera ?

IMQ

Premiera w Polsce to: 19 maja 2006.

rejdzu

ostatnio w kinie bylem na fun with dick and jane i byla zapowiedz kodu. w kinie bylem wieczorkiem, a ksiazke skonczylem czytac rano ;] 2 dni siedzialem i czytalem tak mnie wciagnelo. a to co zobaczylem w kinie na trailerze to mnie jeszcze bardziej wbilo w ziemie ;] czekam na to bardzo, mam nadzieje ze bedzie tak dobra jak ksiazka, a moze nawet i lepsze ;]

ggolikPL

we Francji chyba 11
ciekaewe tez czy ten film w Dubbingu PL zrobia
bo polacy czasami potrafia zaskoczyc
tak jak to z "Terminalem" bylo

widzialem zdjecia Tona H. i nie bardzo podoba mi sie jego wyglad w tym filmie
inaczej se go wobrazalem :( < czytajac ksiazke :) >

Alpinus

Także widziałem będąc na filmie z Jimmem, zwiastun i jestem pod wrażeniem tego co się szykuje.
Co do Toma H. to ja wogule w tej roli sobie go nie wyobrażałem wolałbym żeby kto inny zagrał postac Roberta Langdona.

radosiewka

Książke przeczytałam i bardzo mi się podobała, ale po filmie nie oczekuję zbyt wiele. Uważam że wybór Toma H. do roli Langdona był nietrafiony;(

gpiro

A ja uwazam ze wybor partnerki Langdona jest zaje*** trafiony ;p

Alpinus

Z tym się zgodze wybór na Sophie, Audrey Tautou był dobrym posunięciem, nie dośc że jest pięknam, to jeszcze słyszałem na temat jej gry same dobre rzeczy :)

maciek

Książka to taki typowy page-turner, niestety większoć jej czyteników chyba daje się nabierać na tony bzdur w niej zawartych. Film na bank odniesie kasowy sukces, ale do kina mnie na niego końmi nie zaciągniecie, podobnie jak do dokończenia książki.

Teodei

W "Zielonej mili" też mi Hanks nie pasował do całości ale jakos go zniosłem. Mam nadzieje że nie zwalą dobrego scenariusza (mniejsza o faktuu i mity chrześcijańskie).
Książkę czyta się zajebiście i chyba o to chodzi.

P.S czy ktoś słyszał o jakiejkolwiek ekranizacji książek G.Mastertona?

gpiro

Osobisciscie nic nie wiem na ten temat, ale Graham Masterton byl moim ulubionym autorem horrorow (jak jeszcze czytalem ksiazki .. ;p) Byly troche przewidywalne i mysle, ze film na ich podstawie nie bylby wielkim sukcesem, nie wzbudzilby takiego dreszczyku jak podczas czytania w srodku nocy … :D

krzyskedzi

książka jest fajnaa i mam nadzieje, że film też będzie fajny.
mam tylko nadzieję ,że tu jest każdy przy zdrowych zmysłach i nikt nie wierzy w te bajki, które są opisane w książce.
pozdrawiam

opatrznik

Toma Hanksa przeboleje.. Ale opis Fache w książce, który przedstawiał go jako mężczyzne o potężnej budowie, powalającym spojrzeniu itp itd.. Zastanawiałem sie czy wogóle jest aktor, który dobrze odzwierciedli potęznego, inteligentnego faceta. Fache był wręcz morczną postacią .. Sylasowi też mogli znaleźć "większego" aktora.

Wolek

teraz kosciół wszystkiemu zaprzecza ze tak oczywiście nie mogło być ale ciekawo co by się stalo jakby był film "Anioły i demony" tez Dana Browna :) tam jest jeszcze większa krytyka kościoła ;)

opatrznik

Niemożliwa do sfilmowania… Ale ciekawie by było gdyby zrobili jakąś replike watykanu i nakręcili ;]

the_foe

> Alpinus o 2006-02-24 13:56:56 napisał:
>
> Książka Dana Browna zafascynowała mnie do reszty, była świetna teraz z
> niecierpliwoscią czekam na film.

jak dla mnie to cienkie to jest… i nie wiem czy to kwestia tluamczenia fatalnego ale strasznie zle napisane…
jestem na duze nie

jolok

Jezeli chodzi o ekranizacje Mastertona to znam tylko jeden tytuł "Manitou" ale to stary film

varixx

…tylko nie dubbing :/ Najlepiej to jakby leciała wersja orginalna ;-) W ostateczności przeżyłbym gdyby był lektor, tylko nie dubbing. Ale też czekam na film z niecierpliwością. A czytaliście inne ksiązki Brown’a ? Też są bardzo dobre a w szczególności "Anioły i Demony".

Alpinus

Czytałem także Anioły i Demony i myśle, że jest jeszcze lepsza niż Kod Leonarda Da Vinci.

opatrznik

Dużo osób uważa, że Anioły i Demony są lepsze od kodu. Wszczególności osoby, które najpierw czytały Anioły i Demony a potem kod.

Autor także napisał:
Zwodniczy Punkt
Cyfrowa Twierdza

Asia

Film niestety to nie to samo co książka.

Tetsuo

> Alpinus o 2006-05-10 20:28:36 napisał:
>
> Czytałem także Anioły i Demony i myśle, że jest jeszcze lepsza niż Kod
> Leonarda Da Vinci.

Tak, a w szczegolnosci final z helikopterem…
IMO najlepszy material na scenariusz daje Digital Fortress.

Proszę czekać…