Filozofia od dawna postrzega kwestię konsumpcji mięsa jako problem etyczny. Peter Singer, profesor etyki w Princeton, wyjaśnia dlaczego powinniśmy uwzględniać uczucia zwierząt w naszych wyborach etycznych. Sara Hintze jest badaczką dobrostanu zwierząt. Bada ona emocje zwierząt hodowlanych. Okazuje się, że świnie mają zaskakująco ludzkie emocje. Biolog ewolucyjny, Jon Mallatt, zajmuje się dokładnie granicą między świadomym światem zwierząt i nieświadomym światem roślin. Odpowiada on na pytanie jak to się stało, że zwierzęta zaczęły się wzajemnie zjadać. Dan Shahar to jeden z niewielu filozofów, którzy etycznie bronią spożycia mięsa. Jego argumentacja jest taka, że bez względu na to jakie jest nasze menu, powinniśmy sobie zadać pytanie: jakie jeszcze inne problemy świata powinniśmy się starać rozwiązać. Gary Francione, profesor prawa i filozofii, dowodzi, iż tak długo, jak zwierzęta są prawnie uznawane jako własność, tak długo ustawa o ochronie praw zwierząt pozostanie w dużym stopniu martwym zapisem.

Plakaty filmowe

dodaj plakat
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

  • Opisy
  • Recenzje
  • Słowa kluczowe

Multimedia

  • Plakaty
  • Zwiastuny
  • Zdjęcia

Pozostałe

  • Komentarze
  • Nagrody
  • Wiadomości
  • Wytwórnie
  • Seanse TV
  • Repertuar
  • Inne strony www

Proszę czekać…