Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić… zobacz więcej
Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot - człowiek, który potrafi ugotować wszystko. opis dystrybutora
Film jest nieskomplikowany jak letnie przyjemności i nie powoduje przegrzania mózgu nawet przy najwyższych temperaturach. przeczytaj recenzję
Możliwe spoilery MICHAEL YOUN - wywiad — Co zadecydowało, że zagrałeś w tym filmie? Spodobał mi się pomysł Daniela. Był bardzo na czasie. Uwielbiam filmy z udziałem Louisa de Funesa, a zwłaszcza Skrzydełko czy nóżka, w którym zagrał Coluche. Właśnie ten film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Odnalazłem w nim prawdziwego ducha komedii. Podobnie było podczas lektury scenariusza Facetów od kuchni. Znalazłem w... zobacz więcej
Ta strona powstała dzięki ludziom takim jak Ty. Każdy zarejestrowany użytkownik ma możliwość uzupełniania informacji
o filmie.
Poniżej przedstawiamy listę autorów dla tego filmu:
Pozostałe
Proszę czekać…
przyjemna lekka komedia na nudne zimowe wieczory