Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić… zobacz więcej
Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot - człowiek, który potrafi ugotować wszystko. opis dystrybutora
Film jest nieskomplikowany jak letnie przyjemności i nie powoduje przegrzania mózgu nawet przy najwyższych temperaturach. przeczytaj recenzję
Możliwe spoilery Daniel Cohen, reżyser i scenarzysta, o Facetach od kuchni — NOWY PRZEPIS Po wejściu na ekrany mojego ostatniego filmu, Dwa światy, Sidonie Dumas, producentka i reżyserka z wytwórni Gaumont, chciała kontynuować ze mną współpracę. Zapytała mnie więc o plany. Zawsze chciałem nakręcić film z duetem aktorów. Moją karierę zaczynałem jako aktor teatralny. Często grywałem w duetach. Były to sztuki klasyków: Szekspira, Goldoniego,... zobacz więcej
Ta strona powstała dzięki ludziom takim jak Ty. Każdy zarejestrowany użytkownik ma możliwość uzupełniania informacji
o filmie.
Poniżej przedstawiamy listę autorów dla tego filmu:
Pozostałe
Proszę czekać…
przyjemna lekka komedia na nudne zimowe wieczory