Nominowany do nagrody Emmy serial dokumentalny przybliża pracę i filozofię światowych gwiazd sztuki kulinarnej, które na nowo definiują pojęcie wykwintnej kuchni.
Odcinki 30 dodaj odcinek
Sezony
Buddyjska mniszka Jeong Kwan uznaje gotowanie za praktykę duchową. Serwowane przez nią dania wprawiają w zachwyt najwybitniejszych szefów kuchni.
W moskiewskiej restauracji White Rabbit szef Władimir Muchin serwuje gościom tradycyjne rosyjskie potrawy w nieco bardziej nowoczesnej odsłonie.
Po stworzeniu chlebowego imperium Nancy Silverton – wielokrotnie nagradzana szefowa kuchni z Los Angeles – odkryła w sobie wielką miłość do mozzarelli.
Wieloletnie zauroczenie Japonią sprawiło, że nowojorski szef kuchni, Ivan Orkin, został mistrzem w przyrządzaniu zupy ramen i do perfekcji opanował tajniki smaku umami.
Po okresie burzliwej młodości na ulicach Berlina kuchenny prowokator Tim Raue całkowicie zmienił oblicze kulinarne miasta, zdobywając przy okazji dwie gwiazdki Michelin.
Za sprawą egzotycznych składników z najodleglejszych zakątków Peru do nowatorskiego menu Virgilio Martíneza w restauracji Central trafiają niesamowite jadalne ekosystemy.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…