Ten serial dokumentalny odkrywa nieprzyjemne sekrety branży gastronomicznej i ujawnia tajniki wpływania na to, co jemy.
Odcinki 12 dodaj odcinek
Sezony
Lata
Awokado — kiedyś kulinarne dziwactwo, dziś modna superżywność. Obecnie przynosząca zyski uprawa tego owocu przyciąga spragnione fortuny kartele.
Na południu Francji sfrustrowani hodowcy winorośli posuwają się do skrajności, aby powstrzymać import taniego wina z Hiszpanii i nową konkurencję z Chin.
Gwałtowny rozwój branży wody butelkowanej zmusił korporacje do osuszenia publicznych zasobów wodnych, których nie wystarcza już dla najbiedniejszych mieszkańców Ziemi.
Wykorzystywani robotnicy, zmodyfikowane ekosystemy, walka o władzę: kulisy działalności wielkich cukrowni wcale nie są słodkie.
Czekolada to czysta przyjemność. Jednak długa droga od ziaren kakaowca do słodkiej tabliczki jest bardzo wyboista. Czy nowa firma w branży może to zmienić?
Nowe przepisy dotyczące marihuany spowodowały zalanie rynku konopnymi przekąskami. Jednak ten szybko zmieniający się krajobraz żywnościowy stwarza ryzyko dla konsumentów.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…