Ten serial dokumentalny odkrywa nieprzyjemne sekrety branży gastronomicznej i ujawnia tajniki wpływania na to, co jemy.
Odcinki 12 dodaj odcinek
Sezony
Lata
Zapotrzebowanie na miód wzrasta, a pszczoły masowo wymierają. To czas, kiedy nasilają się kradzieże uli oraz stosowanie ukrytych dodatków i innych nielegalnych działań.
Liczba osób z alergiami pokarmowymi rośnie w szalonym tempie. Naukowcy ustalają więc, co zmieniło się w naszych organizmach, a rolnicy próbują sprostać nowym wyzwaniom.
Programy kulinarne zmieniły niepozorny czosnek w gwiazdę, której uprawy warte są krocie. Pojawiają się jednak wątpliwości co do praktyk stosowanych przez jego dostawców.
Świat hodowli kurcząt, gdzie liczy się bezduszna wydajność, nastawia producentów przeciwko sobie i wystawia ich na brutalne akty sabotażu.
Zmieniające się diety i olbrzymie wahania cen doprowadziły do kryzysu w branży nabiałowej oraz nakręciły lukratywny, ale kontrowersyjny handel niepasteryzowanym mlekiem.
Globalne zasoby ryb maleją, przez co branżę zaczynają trapić poważne problemy — nieuczciwi potentaci, import z podejrzanych źródeł czy niesprawiedliwe przepisy.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…