Don Henederson, dyrektor działu promocji sieci Mickey’s Fast Food Restaurants, ma nie lada problem. W największym przysmaku Amerykanów, olbrzymim hamburgerze „The Big One” znalazło się skażone mięso. Don nie ma wyboru – musi udać się w podróż do samego serca Ameryki, by poznać ciemną stronę przemysłu mięsnego i prawdziwe… zobacz więcej
Don Henederson, dyrektor działu promocji sieci Mickey’s Fast Food Restaurants, ma nie lada problem. W największym przysmaku Amerykanów, olbrzymim hamburgerze „The Big One” znalazło się skażone mięso. Don nie ma wyboru – musi udać się w podróż do samego serca Ameryki, by poznać ciemną stronę przemysłu mięsnego i prawdziwe oblicze korporacji, w której pracuje. Z dala od przytulnego biura w Kalifornii czekają na niego rzeźnie, w których za psie pieniądze zatrudniani są nielegalni imigranci. Klienci nie zdają sobie sprawy z tego, że padają ofiarą przemysłu, którego apetyt na świeże mięso jest wiecznie niezaspokojony. opis dystrybutora
Możliwe spoilery Produkcja — Gdy w 1979 roku Jeremy Thomas rozpoczął pracę nad dokumentem „The Great Rock’n’ Roll Swindle” ze słynnym producentem i muzykiem Malcolmem McLarenem, nie podejrzewał nawet, że po blisko 30 latach ich znajomość zaowocuje powstaniem adaptacji bestsellera Erika Schlossera „Fast Food Nation”. W odróżnieniu od pozostałych producentów, biorących pod uwagę jego... zobacz więcej
Ta strona powstała dzięki ludziom takim jak Ty. Każdy zarejestrowany użytkownik ma możliwość uzupełniania informacji
o filmie.
Poniżej przedstawiamy listę autorów dla tego filmu:
Pozostałe
Proszę czekać…
Niewiarygodne, jak szybko w dzisiejszych czasach tzw. filmy zaangażowane stają się anachroniczne. And who the fuck is Avril Lavigne?!